DSC9809

Enyhe büntetésre számíthatnak Hien szülei

2019.07.19. 10:26

Nehéz időket élhet meg Nguyen Tuan Hien, aki jelenleg Amerikában él, édesanyja és féltestvére azonban itthon várja a lassan 9 éve húzódó embercsempészési ügyük ítéletét. A család vietnámi migránsokat csempészett be Európába, fejenként feltehetőleg 3 millió forintértért. Mindeközben Hien édesapja még mindig szökésben van, és valószínű, hogy ez további 9 éven át így is marad – írja a Ripost.

Nguyen Tuan Anht 2010 nyarán tartóztatták le bűnszervezetének többi tagjával együtt. A férfit azonban kiengedték, mire külföldre menekült, valószínűleg Vietnámba. A családfő ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, és további 9 évig kell még bujkálnia, ugyanis őt 5 évnyi szabadságvesztésre ítélte 2010-ben a bíróság, amelynek elévülési ideje Magyarországon 10 év.

Az énekesnő édesanyja 1 évet, féltestvére pedig 2 év 6 hónapot kapott, ami meglehetősen enyhe ítéletnek számít. Az embercsempészet minősített esete ugyanis maximum 16 évnyi letöltendőt jelent, aminek anya és fia kevesebb, mint negyedét kapta, és a családfő sem sokkal többet.

Jogerős ítéletre szeptemberben számíthat a család, ügyvédjük azonban még mindig azon dolgozik, hogy felmentsék Hien rokonait.