Kim Eisenmann egy német egyetemista lány, aki tavaly találta fel azt a különleges karszalagot, aminek a segítségével meg lehet állapítani, hogy tettek-e GHB drogot az italunkba. Németországban, Csehországban és Ausztriában a drogériákban már kaphatóak is a karszalagok, hamarosan pedig Angliában, Svájban, Hollandiában és Magyarországon is megvásárolható lesznek.

Mi a GHB, azaz a Gina?

A GHB-t mint kábítószert gyakran randidrogként azonosítják. Általában sós ízű folyadék, de színtelen és szagtalan, „nagyon könnyen italokba keverhető”, ami elfedi az ízét. A GHB-t szexuális zaklatás céljából használják. A sértett a mérgezéskor általában nyugtató hatású italban fogyasztja el, ami általában alkohol.

Forrás: Wikipédia

Kim Eisenmann azután kezdett el gondolkodni egy drogokat kimutató eszköz ötletén, miután egyik barátnője italába is drogot kevertek, a bulizás másnapján pedig meztelenül, sebekkel a testén ébredt fel a város parkjában. 

A GHB-t felismerő kiegészítő azért éppen karszalag, mert viselése kényelmes, ráadásul uniszex termékről van szó, ezenfelül az esetleges rosszakarók is könnyen kiszúrhatják, így valószínűleg kétszer is meggondolják, tegyenek-e drogot a karszalag viselőjének italába. A termék honlapja itt található.

Így használja a karszalagot:

  1. Tegye fel a karszalagot a csuklójára
  2. Keverje össze az italát
  3. Csepegtessen 1-2 cseppet a karszalag tesztmezőjére 
  4. Várjon 2 percet
  5. Ha tartalmaz ilyen jellegű anyagot az itala, kék színűre változik a tesztmező, ha viszont tiszta, akkor zöld marad

Bár ehhez hasonló karszalagról eddig még nem hallottunk, randidrogra figyelmeztető pohárról és szívószálról már igen, ráadásul még 2012-ben, amikor írtunk is róla.