ruff-2396

Félreérthetetlen keresési előzményei juttathatják rács mögé VV Fanni feltételezett gyilkosát

2019.10.02. 09:25

Szorul a hurok VV Fanni feltételezett gyilkosa körül. Nemrégiben arról számoltunk be, hogy két újabb gyanúsítottat is kihallgattak az ügyben. Most azonban perdöntőnek látszó információk láttak napvilágot.

A Blikk információ szerint a gyanúsított vesztét saját keresési előzményei okozhatják. B. László ugyanis még Novozánszki Fanni eltűnése előtt rákeresett az „elkábítani” címszóra, egy héttel az eltűnés előtt pedig már a „VV Fanni”, illetve az „autós nyomon követes” kifejezések érdekelték.

Ez azonban nem minden. A lány eltűnése után két nappal a „vízihulla” és a „vízi holtest” címszavak tűntek fel a gyanúsított keresési előzményei között. Ez pedig történetesen azon a napon történt, amikor a férfi GPS-adatai szerint hosszabb időt töltött el Dunaújvárosnál, a Duna-parton.

B. László ugyanezen a napon arra is kíváncsi volt, mely országokból nincs kiadatás Magyarországra. Rákeresett például Belize-re, arra az országra, amelynek nincs semmilyen hivatalos kétoldalú kapcsolata hazánkkal. A férfi az elfogása előtt továbbá rendszeresen ellenőrizte a rendőrség hivatalos honlapját, azon belül is a körözöttek listáját.

A rendőrség nagyon alapos munkát végzett, ezért idáig sem hittem, hogy rossz embert gyanúsítanak Fanni megölésével. B. László telefonos böngészését látva pedig mindenki számára világosnak kell lenni, hogy időben és ok-okozatban minden egybevág. Vagyis mindig pont azt nézi meg a telefonján, amit a logika diktál egy feltételezett elkövető esetében

– mondta a lapnak dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

B. László jelenleg házi őrizetben van. Ügyében már lezárult a nyomozási szakasz, az ügyészség több ezer oldalas iratanyagot vizsgál.