A színész nem mondta le előadásait a történtek ellenére sem. Korábban egy interjúban elmondta, hogy ha tragédia éri, ő akkor is a színpadon tudja a legjobban feldolgozni veszteségeit – írta meg a Blikk. A színész fia két napja, rendőrségi információk szerint önkezével vetett véget az életének.

A Ripost szombati cikkében megírta, hogy Csuja mindenben támogatta fiát, amiben csak tudta, barátai kedves, jó kedélyű embernek tartották.
Egy neve elhallgatását kérő egykori egyetemi csoporttárs szerint nagydumás fiúként ismerték barátai, aki könnyen barátkozott.

A színész fiának egykori barátnője is közzétett egy nyilvános üzenetet.

 Nagy szerelem volt, bár zűrösen kezdődött, ha egyszer memoárt írok majd, ő biztosan belekerül, mert alaposan megrengettük egymás világát. Sokáig ostromolt, én hallani sem akartam felőle, de kitartó volt. (...) Ismertem a legjobb és a legrosszabb oldalát is. Nagyon szerettem, mélyen érző, csupaszív, gondoskodó partner volt, a nehézségeink ellenére is.

- írta közösségi oldalán.


A Blikk és a Bors arra is kitértek, hogy Csuja a tragédia ellenére folytatta a munkát. A Jászai Mari-díjas színművész színpadra áll, nem mondta le az Örkény Színházban meghirdetett előadásait.

Az Örkény Színház előadásait a meghirdetett szereposztásokkal és időpontokban megtartja

– mondta el a lapnak a teátrum.

A Blikk előkeresett egy korábbi interjút a színésszel, ami véleményük szerint magyarázattal szolgála arra, hogy a gyász ellenére hogyhogy színpadra lép a művész.

A színész ki tudja játszani magából a bánatot és az örömöt is. (...)Tizennégy éve mindennap ordítok magamban. Nincs borzalmasabb, mint amikor egy szülő eltemeti a gyerekét

- mondta el két korábbi interjúban a színész.