Az X-Faktor versenyzőjének elég jól megy a szekér mostanság, ez azonban nem volt mindig így. Manuel családja hosszú és nehéz éveken van túl, édesapja ugyanis rendszeresen bántalmazta a gyerekeket és édesanyjukat is.

ByeAlex mentoráltjának édesanyja a HOT! Magazinnak mesélt kálváriájukról, hiszen 16 évig élt bántalmazó kapcsolatban, amiből egy névtelen bejelentésnek köszönhetően volt kénytelen kilépni.

Az édesanya elmondása szerint volt férje őt, és két idősebb gyermekét rendszeresen verte. Hol kézzel, hol fakanállal, vagy vesszővel, arra pedig mindig figyelt, hogy olyan helyre üssön, aminek a nyoma nem látszik ki a ruha alól. Manuel két kisebb testvérét nem bántotta az apa, azonban a jelenetek láttán ők is mindig halálra rémültek, és elbújtak. A rémálomnak egy névtelen bejelentés vetett véget.

Dolgoztam, amikor telefonáltak a gyámügytől, hogy ki akarják emelni a gyerekeket a családból. Együttműködést akartak, ám ha nem mentem volna bele, akkor a gyerekeket mindenképp kimenekítették volna. Sírva mentem be a főnököm irodájába, és elmondtam, hogy mi történt. Azt mondták: Ne aggódj, megoldjuk. A család a legfontosabb!Kaptam két hónap rendkívüli fizetett szabadságot, hogy rendezzem a dolgaimat

– emlékezett vissza Bea, aki még mindig hálás a svéd bútorház nagyvonalúságáért.

A kimenekítést komoly előkészületek előzték meg. Az egész család együtt szállt fel a pesti vonatra, az édesanya pedig szokás szerint leszállt a gyermekeivel, amíg a férje tovább haladt a munkahelyére. Bea és a gyerekek azonban nem sokkal később már a holmijukat pakolták össze a házban, és kijelentkeztek minden fiókból a számítógépeken, hogy az apa ne találjon rájuk.

Egy fővárosi krízislakásba kerültünk. Nem tudtuk, hogyan fog reagálni a volt férjem, ha üres lakást talál, és nem tudja, hol a családja. Írtam neki egy e-mailt, hogy jó helyen vagyunk, és ne csináljon semmi hülyeséget. Két hónapig maradtunk itt, utána egy ismerősöm lakásába költöztünk. Amikor az életem sínre került, megismerkedtem a mostani férjemmel, és közös gyermekünk született

– mesélte Bea, akinek volt férje a mai napig nem ismeri el, hogy bántotta volna őket. Házasságukat végül 2017 júliusában sikerült felbontaniuk.