Már két éve, hogy az X-Faktor versenyzője, Manuel és két barátja ellopta a Noé Állatotthon adománygyűjtő ládáját a benne lévő pénzzel. Az ügyet nem bírósági, hanem mediátori eljárással zárták le, írja a Blikk, a fiatal énekes büntetését 50 óra közmunkában szabták meg. 

A napokban tettek pontot Manuel és két barátjának lopási ügyében, így az énekesre és két társára 50 óra közmunka vár, melyet 8 hónapon belül kell teljesíteniük. A Blikk megkérdezte a Noé Állatotthon szóvivőjét is, aki elmondta, hogy az eljárás alatt végig tartották a kapcsolatot Manuelékkel, akik szeretnék náluk eltölteni a kiszabott büntetést, már csak azt kell megbeszélniük, hogy pontosan mikor. 

A Blikk Manuelt és az RTL Klubot is megkereste, de egyikük sem akarta kommentálni az esetet, bár korábban Manuel azt nyilatkozta, hiába a nemrég szerzett népszerűsége, nem érzi magát boldognak, mert nem tudja elfelejteni a nem éppen makulátlan múltját. 

Azt is sokan kérdezik, hogy miért nem mosolygok többet vagy miért nem vagyok lazább, de az igazság az, hogy hiába a siker meg a népszerűség, nem vagyok boldog. Nem tudom elfelejteni a múltamat, a hibákat és azt, ami volt

- nyilatkozta a szombati show után az énekes.