Vitaly Zdorovetskiy egy orosz-amerikai származású influenszer, akinek több mint 3 millió követője van Instán, Youtube-on pedig 10 millió feliratkozóval büszkélkedhet. Nem csoda, ha ennyi embernek igazán exkluzív tartalommal akart kedveskedni egyiptomi utazása alkalmával, még akkor is, ha emiatt a börtönben kötött ki. A férfi az egyik  gízai piramis tetejéről fotózott, aminek 5 nap börtön volt az ára. 

Az egyiptomi kormány tavaly novemberben szigorított a szabályokon, így az antik műemlékekre a turistáknak, és mindenki másnak is, csak akkor lehet felmászni, ha arra külön engedélyt kapnak. Ellenkező esetben akár egyhavi börtönbüntetésre  vagy majdnem 180 ezer forintos bírságra is ítélhetik őket. 

Vitaly Zdorovetskiy 5 nap börtönbüntetést kapott, amiért felmászott az egyik piramis tetejére, hogy onnan fotózhassa le fehér tornacipős lábát. 

Az influenszer elmondása szerint többször is volt már börtönben, de soha olyan borzalmas körülményeket, mint amilyenek az egyiptomi zárdában voltak, még nem tapasztalt. A kép melletti posztban megkérdezi saját magától, hogy még így is megérte-e elkészíteni a képet, amire azt válaszolta:

Kibaszottul igen.

Ezután egy videót is posztolt piramismászós kalandjáról, amiben többek közt arról is beszél, hogy Ausztráliának segítségre van szüksége.