A Real Madrid 22 éves játékosát,  Luka Jovicot 2 hét házi karanténra ítélték, mivel egyik játékostársának pozitív lett a koronavírus-tesztje. Csakhogy az ifjú focista nem bírt otthon maradni, szabályt szegett, csakhogy láthassa modell barátnőjét. Túlságosan is felelőtlen tettének köszönhetően most akár börtönbe is kerülhet, írja a TMZ.

Az elvileg Spanyolországban házi karanténra ítélt focista egész messzire, Szerbiába utazott, hogy újra láthassa szerelmét, a modell Sofija Milosevicet, aki cseppet sem mellékesen a focista gyermekével terhes. Még maga a szerb miniszterelnök is nyilatkozott a focistáról, mint negatív példáról, aki nem tartja be a vészterhes időkben hozott szerb szabályokat, melyek egyike szerint a házi karantén megszegéséért akár börtönbüntetés is kiszabható. 

Luka Jovic azzal védekezett, hogy nem tudta, milyen szigorú szankciókkal járt a karantén elhagyása, ráadásul két tesztet is végeztek már rajta, mind a kettő negatív lett. 

Amikor landoltam Szerbiában, és leteszteltek, másodjára is negatív lett az eredmény. Nagyon sajnálom, hogy néhány ember kifogásolhatóan végezte a munkáját, és nem adott nekem pontos tájékoztatást, hogyan kell viselkedni a házi karanténban. 

A focista felháborodása annyiban jogos lehet, hogy mint elmondta, Spanyolországban, szemben Szerbiával, boltba, gyógyszertárba is lehet menni házi karantén idején. Ugyanakkor elnézést kér mindenkitől, akinek esetleg bosszúságot okozott, reméli, együttes erővel túlvészelik majd ezt a nehéz időszakot. 

Ön szerint Magyarországon is szükség lenne mindenkire érvényes kötelező házi karanténra?