A bulvársajtó információi alapján Szilágyi Istvánt saját fia bántalmazta, a színész egy, a fejére mért ütésbe halt bele. Korábban, 2017 nyarán a férfi már bántalmazta idős apját, akkor eltörte a bordáit, a színész több napig volt kórházban. A bíróság 2018-ban két év szabadságvesztésre ítélte Szilágyi fiát súlyos testi sértésért, ám a büntetést három évre felfüggesztették, tekintettel arra, hogy a vádlott büntetlen előéletű volt.

Az idős színművész hosszú ideje nyomorban élt. Rákoscsabai otthonuk düledezett, ráadásul 25 millió forintos bankhitel volt rajta, több cikk szólt arról, hogy kilakoltathatják őt és családját. A bajt csak tetézte, hogy a házban élt szüleivel Sz. Péter is, aki többször bántalmazta az édesapját.

Szilágyi fiát többen agresszív embernek írták le, az ügyet megelőzően, amely miatt a bíróság elé került, már többször felmerült, hogy bántotta a színészt, Szilágyi azonban soha nem ismerte be, hogy a fia szándékosan bántotta volna. 

Pedig számos esetben merült fel a bántalmazás, pár évvel ezelőtt egy díjátadón hatalmas monoklival a szeme alatt jelent meg a színész, aki balesetnek mondta a sérülést, amikor pedig a fia ostorral ütötte meg a szemét, szintén véletlennek állította be a helyzetet.

A Szilágyi Istvánt május harmadikán, vasárnap reggel holtan találták. A rendőrség az egész utcát lezárta. A Blikk állítja, hogy a színész egy, a fejére mért ütésbe halt bele. A rendőrség vizsgálja a szándékosságot, Sz. Péter, a színész fia a rendőrségen van, éppen kihallgatják.