Nehéz hétvége elé nézett Vujity Tvrtko. A 47 éves műsorvezetőben egy 21 évvel ezelőtti trauma idéződött fel, amikor eljutott hozzá egy férfi neve, aki annak idején majdnem megölte őt, és egy vele forgató kollégáját is a szerb határon.

Tvrtko Facebook-oldalán mesélte el követőinek, mi történt vele több, mint két évtizede. Egy kollégájával együtt olyan vajdasági magyarokról forgattak dokumentumfilmet, akiknek a hozzátartozóit elhurcolták az akkor dúló szerb-albán háborúba.  Azonban a NATO épp ekkor kezdte el bombázni Szerbiát, az elnök pedig felszólította a tagállamokat, hogy 24 órán belül hagyják el az országot, mert ellenségnek minősülnek. Magyarország is tagja volt a NATO-nak, a műsorvezető azonban nem tért haza azonnal a forgatás miatt.

Forgattam a filmemet a gyászoló magyar szülőkről, tudósítottam a helyszínről, miközben egy csodálatos asszony, Klára segített, menekített, bújtatott, amikor a milícia náluk keresett. (...) Aztán jött a határ, amikor -Gazsi Zoltán operatőr barátommal együtt- kirángattak az autóból, bevittek egy szobába, és elkezdődött a horror. Ütöttek rúgtak, teljesen elveszítettem a kontrollt az események felett, eszméletemet vesztettem. Jött a kórház Szegeden, aztán Budapesten, jött az orvosok csodálatos harca és gondoskodása, amiért örökké hálás leszek Nekik!

– írja posztjában a műsorvezető.

21 év alatt megpróbáltam kideríteni, hogy akkor és ott, a teremben mi és miért történt, sajnos érdemi előrelépés nélkül. Egyetlen alkalommal, szerbiai előadásom idején egy benzinkutas azt mondta, hogy tudja, hogy kik tették, de ennél többet nem árult el. Ennyit tudtam és semmi többet. Tegnap délutánig ez volt a helyzet. Aztán eljuttattak hozzám egy nevet. M.M. nevét, aki szerb neve ellenére magyarul ír, és aki különböző csoportokban több üzenetet is megfogalmazott.

A műsorvezető az üzenetek között olyan részletet is felfedezett, amit ő maga korábban sosem osztott meg, ezért biztos abban, hogy nem csak egy rosszindulatú hencegővel van dolga, hanem a szóban forgó férfi valóban ott volt akkor, amikor veszélybe került az élete. Ennek fényében azt üzente neki, hogy várni fog arra, hogy keresse, ő pedig nem fordul azonnal a hatóságokhoz.