Nagyjából két hónappal ezelőtt olvashatta a Velveten, milyen új fordulatot vett L.L. Junior kisfiának tragédiája. Dávidka tavaly augusztusban hunyt el egy balesetben, ami miatt nemrég az édesanyját, Hopp Csillát vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberölésért.

A vallomástételre a mai napon kerül sor, amit a Bors információi szerint Hopp Csilla írásban nyújt be, ugyanis még mindig képtelen szóban beszélni a balesetről. A dokumentumba azt is belefoglalták, hogy az édesanya fogta a kisfiú kezét a tragédia pillanata előtt, amikor Dávidka kirántotta magát, és az úttestre szaladt. Újabb fejlemény, hogy bár eddig arról szóltak a hírek, hogy a térfigyelő kamera mindent rögzített, a kérdéses időpontban más irányba nézett, így nemhogy perdöntő bizonyíték nem lehet, de még csak nem is mozdítja előrébb az ügyet.

Ügyfelem – ahogy a tragédia napján – most is arról tesz vallomást, hogy fogta a gyermeke kezét, aki kirántotta azt a szorításából, s így történhetett meg a tragédia. Valóban volt és működött is a helyszínen térfigyelő kamera, de folyamatosan mozgásban volt, és a kérdéses pillanatban nem arra nézett. Ha rögzítette volna, ügy sem lenne

– mondta a lapnak Hopp Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor.

Dr. Horváth szerint meg kellene szüntetni az eljárást Hopp Csilla ellen, amennyiben azonban ez nem történik meg, ő és L.L. Junior ügyvédje, dr. Mester Csaba is úgy vélik, az édesanya csupán pénzbüntetést kaphat, semmiképp sem fog börtönbe kerülni.