Bár Bar Refaeli egy időben népszerű és rendszeresen visszatérő szereplője volt a Velvetnek, legutóbb 2017-ben írtunk róla, amikor megszületett a második gyermeke.Most sajnos sokkal elkeserítőbb hír apropóján cikkesítettük a modellt: adóelkerülés miatt 230 millió forintra büntették, írja a BBC.

A Tel Avivban élő modellt a helyi bíróság 2,5 millió sékelre, vagyis körülbelül 230 millió forintra büntette, amihez még kilenc hónapnyi közmunkát is kapott. Refaelit nem egyedül idézték be a bíróságra, szülei is jelen voltak, akikre ugyanekkora pénzbírságot szabtak ki, sőt, Refaeli anyjának, Tzipinek 16 hónapra börtönbe kell mennie. 

Az izraeli modell ellen már 2015-ben megkezdődött a nyomozás, amiért nem volt teljesen egyértelmű, honnan származnak a bevételei. A modellt, aki egy ideig Leonardo DiCaprio barátnője volt, pontosan azzal vádolják, hogy azért tartózkodott külföldön (illetve állította azt, hogy külföldön tartózkodott), hogy ne kelljen Izraelben adót fizetnie. A híresség anyját azzal is megvádolták, hogy lánya helyett írt alá hivatalos szerződéseket, hogy ezzel is falazzon lányának, és titokban tudják tartani, melyik országban tartózkodik Refaeli. A vád szerint a két nő összesen 10 millió dollárnyi (3 milliárd forintnyi) bevételük után nem fizetett adót, írja a Page Six.