Egy 2008-ban megtörtént esetet meséltek most el az ausztráliai Adelaide-ben az SAFM rádióállomás műsorvezetői, amiben tőlük, illetve hallgatóiktól egy meghatónak tűnő történettel hatalmas összeget csalt ki egy kanadai nő. Egy betelefonáló bizonyos Sarah Robertsont akarta megviccelni a műsor erre szolgáló részében, és Andrew Costello házigazda azt mesélte, hogy miután Robertson szerepelt is az adásban, még vonalban maradtak, ahol a kanadaiként bemutatkozó nő azt mondta neki, hogy végstádiumú mellrákja van, de még egyszer szeretne elutazni Ausztráliába, hogy összeházasodjanak a betelefonáló férfival.

Robertson beleegyezett, hogy a történetét megosszák a műsorban, és nyomban rengeteg adakozó kedvű hallgató jelentkezett egy-egy kisebb-nagyobb összeggel. Végül 12 000 ausztrál dollár jött össze, ami kb. 2,5 millió forintnak felel meg, volt, aki azért adakozott, mert nemrég vesztette el rokonát rákban, és ezért megindította Robertson története. Az összegyűlt összeget elutalták a megadott számra, de hamarosan jött a hír, hogy a nő addigra elhunyt.

A legfurább a történetben, hogy a sztorinak itt vége is lehetne, de ez a bizonyos Sarah Robertson felvette a kapcsolatot a rádió egy másik dolgozójával, ekkor az állítólagos elhunyt legjobb barátnőjének adva ki magát. A rádió egy másik műsorvezetőnőjét egy állítólagos férfiismerősével akarta összeboronálni, valamint el is utazott Ausztráliába, találkozott az adó dolgozóival, és együtt szétszórták a valótlan sztori szerint elhunyt nő hamvait.

Bár az egész sztori egyre furább volt, Andrew Costello és rádiós kollégái csak azután kezdtek el nyomozni az őket meglátogató nő után, hogy az már elutazott Ausztráliából, hogy leellenőrizzenek egy-két részletet. Ekkor derült ki, hogy ez a bizonyos Sarah Robertson fiktív személy volt, és a csaló az egészet csak kitalálta. A Daily Mail azt írja, hogy a pénzt azóta sem sikerült visszaszerezni.