Azt régóta lehet tudni, hogy Emily Ratajkowski haragban van Jonathan Leder fotóssal, aki 2012-ben, egy évvel azelőtt, hogy a modell a Blurred Lines című klip kapcsán világhírű lett, vulgáris meztelen képeket készített róla. A fotók Ratajkowski tiltakozása ellenére 2016-ban jelentek meg, és a híresség a The Cut című lap cikkében most azt állítja, hogy amikor ezek a képek készültek, nemi erőszak is történt.

Ratajkowski szerint éjszaka volt a fotózás Leder otthonában, és ettek valamennyit, illetve ittak jelentős mennyiségű alkoholt. A fényképek elkészítése után a modell igen zavarban volt, és összedörzsölte a lábfejeit – ezt szokta tenni, amikor izgul. Eközben véletlenül hozzáért Lederhez, aki megjegyezte, hogy ez milyen jó érzés volt számára, és a modell nemsokára a férfi ujjait érezte a testén belül. Ratajkowski azt mondja, nagyon fájt, amit a fotós csinált vele, ezért megfogta a férfi csuklóját és erővel eltávolította magától a kezet.

A dolog ennyiben maradt, Leder elment egy másik szobában, Ratajkowski ott aludt a helyszínen, majd másnap reggel úgy tettek, mintha semmi nem történt volna, a manöken pedig hazament. Az elkészült képek közül az ízlésesek megjelentek a magazinban, majd Leder akkor vette elő a többit, amikor Ratajkowski világhírű lett. A fotós ilyen munkáinak stílusáról képet lehet alkotni, ha az ember átkattint a férfi weboldalára, ami továbbra is az Emily Ratajkowskiról szóló, a modell tiltakozása ellenére megjelent könyv hirdetésével kezdődik.

Ledert most megkeresték a friss vádakkal kapcsolatban, de a Daily Mail szerint tagad mindent, olyan gyerekesnek titulálva a vádat, hogy szerinte azokra nincs is értelme reagálni, hozzátéve, hogy szerinte nem lehet hitelt adni egy olyan modell szavának, aki meztelen szerepléseket vállal(t) fotózásokon és videóklipekben. Az oldal tetején látható borítókép 2012-ben készült Emily Ratajkowskiról, nagyjából akkor, amikor a szóban forgó fotózásra sor került.