Ön lát egy embert, akiről gyanítja, hogy esetleg segítségre szorul, de nem tudja biztosan. Mit lehet ilyenkor tenni?

Ne habozzon, kérdezze meg az illetőtől, hogy segítségre szorul-e!

Ez mentett meg egy 11 éves kisfiút bántalmazóitól a floridai Orlandóban, aki egy pincérnőnek köszönheti, hogy brutális bántalmazásai végre véget értek. Ez a bizonyos pincérnő egy Mrs. Potato nevű étteremben dolgozott, ahova január elsején ment be egy család, írja az Orlando Sentinel című lap. A család azért lett gyanús, mert éjfél körül mentek be az étterembe, de a soványnak tűnő gyereknek nem adtak enni, ráadásul a kisfiún zúzódások, horzsolások nyomai látszódtak, pedig szemüveben és kapucnis felsőben volt. A pincérnő ekkor írt egy üzenetet, csupa nagy betűvel, hogy „ARE YOU OKAY?” (kb. „minden oké?”), és megmutatta a kissrácnak úgy, hogy a szülei ne láthassák. A kissrác bólogatott. A pincérnő még egy üzenetet írt, és a szülők háta mögé állva mutatta meg a fiúnak:

DO YOU NEED HELP?

Azaz: „segítségre van szükséged?”. A kisfiú ekkor megint bólogatott, a pincérnő pedig azonnal hívta a rendőrséget. A kiérkező járőröknek azonban a kisfiú azt mondta, hogy semmi baja, csak leesett az ágyról és beütötte a fejét, illetve játékból birkóztak nevelőapjával és lett egy-két horzsolás a karján. A gyereket azért bevitték a kórházba, hogy a sérüléseit ellássák, és amikor levetkőzött, egyértelművé vált, hogy sokkal durvább sebesülései vannak, mint az étteremben tűnt. Ekkor megint kikérdezték a gyereket, de ekkor már nem a szülei jelenlétében, és így derült ki, hogy igazából mi történt.

A két szülő közül a mostohaapa volt az, aki borzalmas kínzásoknak vetette alá a gyereket, ezeknek részleteit ön a fenti linken az Orlando Sentinelnél elolvashatja, amint ezt én is megtettem, de annyira megrázó az élmény, hogy egészen biztosan nem fogom itt elismételni a történetnek ezt a részét. Bőven elég annyi, hogy az éheztetések és verések mellett a fiúnak konkrét (nem szexuális jellegű) kínzásokat is ki kellett állnia.

A kissrácnak van egy négy éves húga, akin fizikai bántalmazás nyomait nem találták, mindenesetre a két gyereket gondozásba vették, a bántalmazásokat végrehajtó, eddig büntetlen előéletű mostohaapát letartóztatták. Egyelőre úgy tűnik, hogy az anya ugyan tettlegesen nem vett részt a kínzásokban, de biztosan tudott róluk, és nem tett semmit saját fiának védelmezésére. Természetesen őt is letartóztatták, és őrá is minden bizonnyal börtön vár.

Nagyon remélem, hogy eszembe fog jutni ez a sztori a következő alkalommal, amikor olyan embert látok, aki esetleg segítségre szorul, de nem tudom biztosan eldönteni, hogy tényleg baj van-e vagy hátha csak én ítélem meg rosszul a helyzetet. Mert mit lehet ilyenkor tenni?

Hát meg kell kérdezni az illetőtől, hogy segítségre szorul-e!

Ha azt mondja, hogy nem, akkor egyszerűen nem történik semmi. De ha véletlenül tényleg szüksége van  a segítségre, mint a fenti esetben, a közbeavatkozás életet menthet.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Titkos üzenettel mentett meg egy pincérnő egy bántalmazott gyermeket

Január 1-én éjfél körül egy gyanúsan viselkedő család érkezett egy floridai étterembe. A pincérnő a szülők háta mögül mutatta a fiúnak, hogy segít, ha kell. Kellett.

100 · Jan 18, 2021 11:42am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments