GettyImages-1206926382

Christina Ricci retteg a férjétől, és a fiát is félti tőle

2021.01.21. 11:04

Christina Riccinek január 20-án a bíróság teljesítette a kérését, és távoltartási végzést adtak ki a válófélben lévő férjére, James Heerdegenre. A színésznő tavaly júliusban adta be a válókeresetet, mert a Heerdegen többször is súlyosan bántalmazta fizikailag - most pedig azért kérte a bíróságon, hogy tiltsák el tőle és a fiától, mert mindkettejük életét félti - írja a TMZ.

A beadvány szerint a férfi 2019 decembere óta többször megverte, leköpte, megfélemlítette, ezért döntött úgy, hogy elválik tőle. Szándékát közölte vele, de március óta kényszerűen egy fedél alatt éltek karanténban. Júniusban kétszer megtámadta, kergette a házukban, hogy Ricci ne tudjon telefonon segítséget kérni. A csuklóinál fogva kivonszolta a kertjükbe, és beledobta a tűzrakóba, emiatt vágásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett. A második támadás során leköpte, kávét és széket vágott hozzá - hat éves fiuk az egészet végignézte.

Állításait a színésznő a beadványhoz csatolt fényképekkel támasztotta alá. Elmondása szerint komolyan tart attól, hogy a férje meggyilkolja.

2019-ben autózás közben például azt mondta neki, hogy csak akkor tudná megszánni, ha apróra feldarabolva látná. Ekkor éppen vakációztak, Ricci pedig rémületében a ház összes kését elrejtette. Most attól is tart, hogy a férfi a házasságuk alatt rögzített videó-és hangfelvételekkel próbálja majd megszégyeníteni, ezért azt is kérvényezi, hogy a bíróság tiltsa el ezek nyilvánosságra hozatalától.

Heerdegen most 100 yardnál (91 méter) nem mehet közelebb sem feleségéhez, sem fiukhoz, de még a kutyájukhoz sem. Semmilyen formában nem veheti fel velük a kapcsolatot. 

A férfi ügyvédje is nyilatkozott, elmondása szerint ellen-keresettel fognak élni, hogy a nőt is tiltsák el tőle, mert Ricci alkohol és más anyagok hatása alatt bántalmazta Heerdegent. Egyébként pedig tagadja a vádakat, és becsatolt egy dokumentumot, amelyen Ricci 2019 decemberében azt vallja, hogy azelőtt nem bántalmazta őt a férje.