Gondatlanságból elkövetett emberölésért hat évre ítélték a Stas Reeflay néven tevékeny orosz videós influencert. Sztanyiszlav Resetnyikov tavaly decemberben egy, a DonatePay-en keresztül adott, fizetős élő közvetítésben bántalmazta a terhes barátnőjét, Valentyina Grigorjevát, többek közt arra kényszerítve őt, hogy miután összeverte és vízzel öntötte le, mindössze alsóneműben álljon a moszkvai erkélyükön, miközben odakint fagypont alatt volt a hőmérsékletAz április 27-én hozott ítélet szerint a férfi a lehető legmagasabb biztonsági fokozatú börtönben fogja letölteni büntetését – írja a DailyDot.

A 30 éves férfi élő adásának lényege az volt, hogy a néző pénzért cserébe megmondhatta, mi történjen – a nézők pedig azt kérték, hogy sértegesse a 28 éves barátnőjét, illetve csukja ki az erkélyre. Valamikor magára is hagyta, és mire visszament, hogy beengedje, elmondása szerint nem érzékelte a pulzusát, a nő nem is lélegzett. Ekkor ezrek figyelték, az adás akkor sem állt le, amikor a helyszínre érkezett mentők halottnak nyilvánították Grigorjevát. Ugyan az első beszámolók szerint a nő halálát kihűlés okozta, a boncolás kiderítette, hogy a fejét ért súlyos sérülésekbe halt bele és a testét is zúzódások borították.

Resetnyikov videós munkássága jórészt abból állt, hogy barátaival egymást heccelték, a barátnőjét kínozták, vagy rosszullétig itták magukat – ez a trash streaming, ami Oroszországban nagyon népszerű. Grigorjeva halála azonban beemelte a közbeszédbe, a törvényhozás is foglalkozik szabályozásának kérdéseivel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hat év börtönt kapott a youtuber, aki közvetítette terhes barátnője halálát

Sztanyiszlav Resetnyikovot gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, a legmagasabb biztonsági fokozaton őrzik majd.

152 · Apr 29, 2021 01:47pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments