December 24-én találta meg az exe Michael Alig holttestét. Az 54 évesen elhunyt híresség, akinek életéről több könyv és film készült (az egyikben Macaulay Culkin alakította Aliget), fentanil- és herointúladagolásban hunyt el, erősítette most meg a TMZ.

Michael Alig a '80-as évek vége felé lett híres New York-szerte, majd 1990-es tévés szereplései kapcsán egész Amerikában, mint az éjszakai élet egyik legextrémebb figurája. Az akkor húszas éveiben járó fiatalember parikat szervezett, amik az ott folyó hedonizmusról, droghasználatról és nem utolsó sorban az oda járók extrém megjelenéséről voltak híresek, a fenti fotó egy 1993-as összejövetelen készült Aligről. Ezeknek a buliknak a törzsközönsége club kids néven lett ismert, olyan mai hírességek, mint például Amanda Lepore vagy a Drag Race-guru RuPaul először club kidként kaptak figyelmet a médiától. Michael Alig volt ebben az időben az első számú club kid, de a bulinak szomorú vége lett.

1996-ban egy napon Michael Alig és egy haverja szóváltásba keveredett egy barátai számára Angel álnéven ismert, de Andre Mendelez néven anyakönyvezett drogdílerrel, és a vita vége az lett, hogy Alig megölte Mendelezt. A holttestet Alig feldarabolta és a Hudson folyóba dobta, de a tettre fény derült, és 1997-ben Alig és társa börtönbe kerültek emberölésért.

A férfi 2014-ben szabadult a börtönből, ekkor 48 éves volt, és voltak bizonyos próbálkozásai a visszatérésre, többek között YouTube-műsora is volt Peeew! címmel.

Alig 2020. december 24-én hunyt el, és a halála okát most erősítették meg a híradások: a szervezetében több kábítószert is találtak, fentanilt, acetilfentanilt, heroint és metamfetamint. A halottkém jelentése szerint Alig nem szándékosan adagolta túl magát, de a híresség egykori haverja, az annak idején szintén club kid-státuszú James St. James azt írja a Wow Reportban, hogy:

ez rengeteg halálos drog ahhoz, hogy véletlen legyen, de mondjuk igaz, hogy Michael mindig is nagyon jól bírta. Egészen addig, amikor már mégsem bírta olyan jól.

Az alábbi a képügynökségek utolsó fotója Aligről, tavaly nyáron készült.