Egy Spaulding Deacon nevű amerikai cég extrémtakarítási szolgáltatásokat kínál: bűncselekmények helyszíneit, illetve egyéb okból az egészségre veszélyes mértékig beszennyeződött lakásokat takarítanak ki. A vállalat rendszeresen dokumentálja a legérdekesebb-leghátborzongatóbb eseteket, általában csütörtökönként publikálnak egy-egy videót, de pl. a fenti fotót nem ők készítették, az csak illusztráció.

A közösségi médiában kb. minden lehetséges csatornán jelen vannak a YouTube-tól az Instagramon-Facebookon keresztül a Twitterig, sőt, tiktokoznak is. Ez utóbbi platformról kezdjük mondjuk egy vizuális találós kérdéssel, lehet töprengeni, hogy vajon kinek-minek milyen maradványait tartalmazhatja az alábbi felvétel.

Figyelmeztetés:

Az alábbi videók, amint az reményeink szerint már a címből is egyértelmű, meglehetősen extrémek és csak erős idegzetűeknek ajánljuk őket.

@crimescenecleaning

A sneak peak to an upcoming video 😳 ##spauldingdecon ##biohazardcleaning ##crimescenecleaning ##crimescenecleaning ##biohazard

♬ Electric Zoo - Spongebob Squarepants

Az alábbi videó például bekalauzolja az embert egy olyan házba, ahol egy férfi agyonlőtte gyermeke anyját. A nő holtteste a padlón maradt és a vére feltehetőleg a csempe alá is beszivárgott – ezt kell a takarítóknak eltávolítaniuk. Hát íme, így néz ki egy gyilkosság helyszíne, miután a holttestet eltávolították, a ház belsejének bemutatása 2:00 percnél kezdődik a videóban.

Nézzünk még pár képet egy fürdőszobából, ahol szintén egy haláleset történt!

Az extrém takarításra azonban nemcsak bűncselekmények helyszínein van szükség, hanem előfordul, hogy csak valaki nagyon sokáig gyűjti otthonában a szemetet és sosem dob ki semmit. A Hoarders című reality nyomán kapnak nagyobb figyelmet az ilyen esetek a médiában 2009 óta.

Az extrém takarítók által felderített helyszínek nemcsak gusztustalanok, hanem veszélyesek is tudnak lenni, hiszen különféle, az egészségre veszélyes anyagokkal találkozhatnak, a rengeteg különféle kukacról, ízeltlábúról, baktériumról, gombáról és a többiről nem is beszélve. Az alábbi videó a biológia iránt érdeklődők számára is izgalmas lehet.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Így takarítják ki bűncselekmények helyszínét és extrémkoszos lakásokat

Ha szívesen megnézné, hogyan néz ki egy gyilkosság helyszíne a valóságban, egy amerikai takarítócég csatornáját ajánljuk, de csak erős idegzetűeknek!

0 · May 30, 2021 04:50pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments