A 22 éves influencer, Gabby Petito még június végén/július elején indult hosszú amerikai körútra a vőlegényével, Brian Laundrie-vel, ám kettejük közül csak a fiatalember tért vissza, akinek azóta szintén nyoma veszett. A lány utoljára augusztus végén adott életjelet magáról, holttestét néhány nappal ezelőtt találták meg Wyomingban. 

A rejtélyes ügy, amelyet az FBI bejelentése szerint már gyilkosságként kezelnek, hetek óta foglalkoztatja az Egyesült Államokat és igazából az egész világot. Az interneten sokan nyomozónak álltak önszántukból, és több összeesküvés-elmélet is napvilágot látott. Ezek közül a The Sun gyűjtése nyomán mi is ismertetünk párat.

Mi köze ehhez Eminemnek?

Petito édesanyja, Nicole Schmidt azt mondja, az utolsó üzenetet a lányától augusztus utolsó napjaiban kapta. Pontosabban 27-én és 30-án, ám az SMS-eket furcsának találta a DeseretNews szerint. Schmidt szerint a lánya egy bizonyos Stanról írt neki.

Tudnál segíteni, kérlek szépen, Stan? Folyamatosan kapom a hangpostámra az üzeneteit.

– állt az SMS-ben.

A The Sun szerint az influenszer nagypapájának is Stan a neve, de az sosem szólította így az idős férfit. A közösségi oldalakon a felhasználók közül többen azt pedzegetik, Petito nem a nagypapája, hanem Eminem miatt emlegetett az üzenetben egy bizonyos Stant, amely utalás lehet a rapper egyik dalára. A számban arról van szó, hogy egy férfi megkötözte a terhes barátnőjét, mielőtt megölte volna.

A TikTok-on egy videó alatt, melyet alább mutatunk, egy szemfüles kommentelő szerint a Stan valóban fontos jelzés lehetett  Petito részéről: "send the authorities now", azaz "azonnal értesítsd a hatóságokat".

A rendőrség szerint a lány telefonját az üzenetek elküldése után  kikapcsolták. 

@thecasefiles

Timeline of Gabby Petito // ##gabbypetito ##brianlaundrie ##utah ##breakingnews ##truecrime ##ThenNowForever ##fyp ##xyzbca

♬ Quiet and aesthetic piano solo(953247) - beefsoul

Elszaladt a fodrászhoz?

Egy Twitter-felhasználó mutatott rá arra, hogy Petito élete utolsó napjaiban valószínűleg még elszaladt egy profi fodrászhoz. Mint írta, a lánynak az Insta-képein jól látható lenövése van, de az utolsó néhány felvételen már hamvas szőke az egész haja, mintha egy fodrász kezelésbe vette volna tincseit. Mások azt mondják, biztosan nem ment volna be egy random szalonba, és hogy az ilyesmit nem is engedhette volna meg magának. Mindenesetre nem igazán értjük, mi köze lehet egy hajfestésnek egy gyilkossági ügyhöz, de a neten sokan beszélnek erről.

@ibsgirlie

gabby petite hair analysis ##greenscreen ##gabbypetito ##brianlaundrie

♬ original sound - Katie

gyanús a vőlegény

Szeptember első napján Brian Laundrie, a 23 éves vőlegény hazatért a floridai, North Port-i otthonukba, ahol 2019 óta élt együtt az influenszerrel. A nyomozónak álló internezetők közül többen is felháborodtak azon, hogyan lehetséges az, hogy a fiatalember nyugodtan hazament egyedül, miközben a menyasszonya eltűnt.

Petito eltűnését csak szeptember 11-én jelentették, miután régóta nem adott magáról életjelet. A floridai hatóságok még aznap este felkeresték a Laundrie családot, de azok napokig nem reagáltak a rendőrségi megkeresésekre sem. Végül szeptember 17-én szóltak a hatóságoknak, hogy fiukat, Petito vőlegényét, három napja nem látták. 

A The Sun szerint Laundrie-t most már gyanúsítottként kezelik.

házaspárral végezhetett

Petito halála kapcsán az internetezőknek egy másik gyilkosság derengett fel: a 24 éves Kylen Schulte-t és feleségét, a 28 éves Crystal Turnert lelőtték, amikor az Utah állambeli Moab település közelében kempingeztek. A nők a haláluk előtt néhány nappal arról írtak üzenetet a barátaiknak, hogy egy ismeretlen férfi legyeskedik a táboruk körül, és a frászt hozza rájuk. 

Schulte és Turner egy Moonshadow nevű helyen dolgoztak, ahol Petito s Laundrie is megfordult, mielőtt a moabi rendőrség augusztus 12-én összefutott volna velük. A jegyesek veszekedésbe keveredtek, a vita fizikai erőszakba torkollt, ezért hívták félre őket a zsaruk.

Az internetezők szerint nem lehet véletlen egybeesés, hogy Turnerék és Petitóék is jártak Moab településén. A netes detektívek szerint a nőket Laundrie ölte meg, majd a menyasszonyával is végzett. Petito földi maradványait egyébként azon a környéken találták meg, ahol Turnerék kempingeztek.

Mint fentebb írtuk, ezek csupán összeesküvés-elméletek, melyekből a TikTok-on is egyre több van.

Gabby Petito halálának pontos okát egyelőre nem tudni.