Nem nagyon szeretné halogatni büntetésének megkezdését Aurelio Caversaccio, akinek nagy kő esett le a szívéről azzal, hogy véget értek a tárgyalások. Az egykori valóságshow-szereplő mindent egybevetve úgy véli, a megfelelő büntetést szabták ki rá, s mint kiderült, svájci-magyar kettős állampolgárként esélye lehetne arra, hogy a kiszabott éveket egy svájci börtönben ülje le.

A ValóVilág 6. szériájának nyertesét a Szegedi Ítélőtábla múlt héten jogerősen két év három hónap börtönbüntetésre ítélte. Caversaccio az RTL Híradónak azt mondta: nem tagadja bűnösségét, s kiderült az is, hogy ügyvédjével már elgondolkoztak azon, hogy esetleg kérik a végrehajtás átadását. Erre lehetőséget a nemzetközi bűnügyi jogsegély intézménye biztosít neki. Ha van Svájcban bejelentett lakcíme, abban az esetben kérvényezheti, hogy büntetését ott töltse le.

Beszéltünk az ügyvédemmel arról, hogy esetleg megpróbálkozhatnánk azzal, hogy egy svájci börtönben töltsem le a büntetésem, de egyelőre nem tudjuk, melyik lehetőség lenne számomra a kedvezőbb. Tény, hogy svájci állampolgárként vannak bizonyos jogaim. Ugyanakkor az édesanyám és a szerelmem is itt él, így egyelőre inkább arra hajlanék, hogy maradok Magyarországon. Igazából az ügy sem lefutott még, mivel a Kúriához fordulunk

– mondta a Ripostnak a ValóVilág korábbi nyertese. A lap szerint Svájcban jónéhány olyan büntetés végrehajtási intézmény van, amely egy háromcsillagos hotelhez is hasonlítható. 

Mint ismert, Aurelio Caversacciót 2017-ben egy ismerőse közel kétszázezer forinttal rövidítette meg, amíg ő egy bárban aludt. Miután ráeszmélt a lopásra, barátai segítségével elrabolta az illetőt, hogy visszaszerezze a pénzt. A fiatalembert 2019-ben első fokon négy év börtönbüntetésre ítélték, ám ügyvédjével fellebbeztek. A tárgyalás idén júniusban, majd szeptemberben folytatódott, ám ítélet ekkor nem született. Korábban Caversaccio elmeállapotát is vizsgálták; a szakértői vélemény szerint az egykori valóságshow-szereplőkevert személyiségzavarban szenved, továbbá hisztérikus, paranoid, szenzitív és nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik. Ügyében ítéletet a bíróság november 24-én hozott: büntetését két év három hónap börtönre enhyítették, valamint 67 ezer froint bűnügyi költség és további 100 ezer forint bűnügyi költség fizetésére kötelezték. A bíróság döntése szerint a korábban a drogügyei miatt kapott egy év két hónap börtönbüntetést is le kell töltenie.