Közel 3 milliárd forintos kártérítést ítéltek meg a férfinak, akinek ivóvíz helyett tisztítószert szolgáltak fel egy amerikai étteremben, a Tennessee állambeli Marion megyében. Az eset 8 éve történt, a bíróság mindössze 40 perc alatt meghozta az ítéletet.

Egy William Cronnon nevű férfi 2014 áprilisában tért be a Cracker Barrel étteremlánc egyik vendéglátó egységébe, ahol kért egy pohár vizet. Víz helyett azonban egy jelöletlen kancsóból háztartási tisztítószer került a pohárba.

Az Eco-San nevű vegyszernek súlyos egészségkárosító hatása van, hivatalosan „extrém veszélyes” anyagként tartják számon.

Miután beleivott a pohárba, Cronnon égési sérüléseket szenvedett a száján és a nyelőcsövén, a következményektől pedig a mai napig szenved. Az ügyet bíróságra vitte, ahol a napokban hirdettek ítéletet .

Eszerint a Cracker Barrel étteremnek 9,4 millió dolláros, megközelítőleg 2 milliárd 951 millió forintos kártérítést kell fizetnie az áldozatnak.

Bár nagy tisztelettel viseltetünk az ügy iránt, nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, és határozottan nem értünk egyet az esküdtszék döntésével, amely egy szerencsétlen és elszigetelt incidenssel kapcsolatban született, amely nyolc évvel ezelőtt történt az egyik üzletünkben. Bár mérlegeljük további lehetőségeinket, örülünk, hogy ezt az ügyet végre magunk mögött tudhatjuk

– reagált az ítéletre a Cracker Barrel. William Cronnon és ügyvédje az étterem részéről fellebbezésre számít.

(Haszon)