Rendőrgyilkosságért került börtönbe még 1991-ben, halálbüntetésére 31 év után ezen a héten kerül sor.

A 78 éves Carl Wayne Buntion 1990-ben lőtte hátba a 37 éves, Houstonban szolgáló James Irby-t, miután az megállította az autót, amelyben a férfi utazott. Miközben a rendőr a sofőrrel beszélgetett, Buntion kiszállt az anyósülésből, és kegyetlenül végzett az egyenruhással.

A gyilkosságért egy évvel később ítélték halálra, az elmúlt több mint három évtizedet a halálsoron töltötte.

Úgy sikerült eddig kihúznia, hogy ügyvédjével számos fellebbezést nyújtottak be a bíróságra. 2021 októberében például azzal érveltek, hogy

Buntion úr egy törékeny, idős ember, aki az alapvető funkciók ellátásához speciális ellátásra szorul. Nem jelent fenyegetést senkire a börtönben, és nem is fog, ha büntetését enyhébb büntetésre csökkentik.

Az ügyvédek továbbá kiemelték, hogy a halálsoron töltött 31 év alatt mindössze három fegyelmi vétségért idézték be a férfit, az elmúlt huszonhárom évben pedig egyáltalán nem követett el szabálysértésért.

Legutóbb arra hivatkozva próbálták megakadályozni a kivégzést, hogy a büntetés „kegyetlen és szokatlan". A kérvényt április 15-én pénteken egy szövetségi bíró elutasította.

A végső döntés szerint Buntiont április 21-én, csütörtökön végzik ki méreginjekcióval.

A közelgő kivégzés hírét az elhunyt rendőr családja megkönnyebbüléssel fogadta.

Ma reggel tudtam meg, hogy Carl Buntiont kivégzik. Ennek már 30 éve. Erre vártunk. Bárcsak James itt lenne, hogy lássa ezt. Jó lezárni a férjem meggyilkolásának fejezetét. Most már elfelejthetjük ezt az egészet

– fogalmazott KPRC 2 csatornának Maura Irby, James Irby özvegye.

Kenneth M. Hoyt kerületi bíró Buntion ügyvédeinek azt javasolta, amennyiben továbbra is küzdeni akarnak a döntés ellen, akkor erre a fellebbviteli bíróságtól kérjenek engedélyt.

(Noizz)