Először újjáépítette és kibővítette a medencés lakóházat, amelyhez egy hatalmas díszes bár is tartozott, valamint a „férfi részlegen" egy hatalmas televízió és a legújabb videójátékok is helyet kaptak.

A kétszintes épületen több mint 100 munkás dolgozott, az első emeleten nyolc szobát, lent három garázst alakítottak ki. A házban annyian megfordultak, hogy idővel emeletes ágyakat kellett beszerezniük. 


 A kertben több ezer gyümölcsfát ültettetett, többek között mangót, citromot és narancsot. A vendégektől sosem sajnálták a finom falatokat, a minőségi italokat és persze a marihuánát sem. 


 Escobar folyamatosan bővítette a birtokot, amelyhez teniszpálya, leszállópálya, valamint az idővel kialakított élménypark részeként egy egzotikus állatok lakta nagyobb állatkert, illetve valós méretű dinoszaurusz és mamut szobrok is tartoztak. Utóbbiakat a hatóságok később meglékelték, mert azt hitték, teletömték azokat amerikai dollárral.


 „Mikor meghalok, csak annyit szeretnék, hogy itt temessetek el és gyapotfát ültessetek a síromra”


– hangzott Escobar kívánsága, amelyet családja a mai napig nem tudott teljesíteni.

Apjáról, a hírhedt drogbáróról és a vele való közös életről őszintén vallott korábban az Indexnek Juan Pablo Escobar. Az interjú ide kattintva olvasható.