Molnár Áron fenekét néhány héttel ezelőtt, a Budapest Pride-on fogta meg egy férfi.

Később kiderült, hogy a színész inzultálója az ismert szélsőjobboldali véleményvezér, Budaházy Edda férje volt. Az esetről egy videó is felkerült az internetre, ahol látható, amint a nyári hőségben usánkát viselő férfi Molnárral vitatkozik. 

A mi kis falunk szereplője korábban a Blikknek is nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban.

A backstage-ben tartózkodtunk és hallgattuk a felszólalókat. Ekkor egy usankás sapkás figurára lettem figyelmes. Ő már a délutáni hangbeállásnál itt volt a szabadságtéren és provokált. Már akkor noÁrkának hívott, kérte, hogy szerepeljek a videójában (…) Mondtam neki, hogy itt semmi keresnivalója nincs, felhúztam a kordonszalagot, majd ekkor belemarkolt a fenekembe. Erre megkérdeztem, hogy ezt hogy képzeli, majd azt válaszolta: »Hát, te b*zi vagy, nem? Te szereted az ilyet, nem?«

– emlékezett vissza a történtekre a színész.

Molnár Áron végül a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálatához fordult, és az egyesület képviselete mellett szeméremsértés és rágalmazás miatt tett feljelentést a rendőrségen.

„Példát szeretnék mutatni a hasonló helyzetbe került embertársaimnak, hogy igenis van megoldás, de a csend nem tartozik közéjük.

Amíg van eszközünk, lehetőségünk és hangunk, addig élnünk kell vele és erőt kell adjunk azoknak, akik félelemben élnek. Ha közömbösek maradunk, vagy elbagatelizáljuk az ügyet, akkor jusson eszünkbe, hogy ez a mi lányunkkal, vagy fiunkkal, a mi rokonunkkal, vagy ismerősünkkel is megtörténhet. Ha most nem parancsolunk ennek megálljt, akkor ők is áldozatokká válhatnak.

A Háttér Társaság Magyarország legrégebbi LMBTQ szervezete. Hiszem, hogy ügyem a legjobb kezekben van. A csend legitimizálja a félelemre és vakhűségre épülő rendszert. Ne hallgassunk!”

– írta az Instagram-oldalán Molnár Áron.

(Borítókép: Molnár Áron. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)