Fegyverrel fenyegették a 33 éves futballistát és feleségét.

Spanyol lapértesülések szerint hétfő hajnalban megtámadták Pierre-Emerick Aubameyangot a spanyolországi Castelldefelsben található otthonában. A 33 éves hírességhez négy férfi tört be, akikvasrudakkal verték meg a sportolót, majd fegyverrel  fenyegették meg a házaspárt, kényszerítve őket széfjük kinyitására.

A trezorból több ékszert elvittek, majd egy fehér Audi A3-assal elmenekültek. A rendőrség jelenleg is keresi a tetteseket.

A futballistának és feleségének két közös gyermeke van, azt nem tudni, hogy ők otthon tartózkodtak-e, amikor a rablás történt. A betörők már jó ideje kiszúrhatták maguknak Aubameyang-ot, aki igencsak feltűnően viselkedik, amikor sportautókról vagy ékszerekről van szó.

Nem ez az első eset, hogy az FC Barcelona játékosai rablás és lopás áldozatává válnak: Aubameyang csapattársának, Robert Lewandowskinak 59 ezer fontját lopták el a klub edzőpályája előtt. A futballista óráját is eltulajdonították egyszer, amikor a 33 éves játékos a Barca esti edzése előtt üdvözölte a szurkolókat. Ez utóbbi elkövetőt a rendőrségnek sikerült elkapnia, így Lewandowski sértetlenül visszakapta az óráját.

(Borítókép: Pierre-Emerick Aubameyang 2022. augusztus 7-én Barcelonában, Spanyolországban. Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)