Jázmin Viktóriát elkábították, így fogalma sincs róla, hogy mit történt vele.

A 2021-es Miss Universe Hungary szépsége nemrég igazi szörnyűségen ment keresztül. A 21 éves Jázmin Viktória a Blikknek mesélt arról, hogyan sikerült kimenekülnie egy üzletember karmai közül.

Egy hónappal ezelőtt 12 másik modellel együtt egy titokzatos férfi csalta ki Jázmint Észak-Macedóniába, az albán határ mellett lévő Ohridi-tó partjára. A lányok azt hitték, egy ruhakollekció fotózására szerződnek majd, azonban m egérkezésüket követően a mesésnek tűnő utazás rémálomba fordult.  „Az érkezésnél elvették az útlevelem, majd napokig nem történt semmi. Bárhova mentem, volt velem valaki, felügyeltek.

A megbízóm egy idő után nyomulni kezdett. Ölelgetni akart, kérte, hogy adjak puszit, kissé erőszakosan közeledett, ám én elutasítottam

– sóhajtott Jázmin. 

A helyzet akkor lett egyre ijesztőbb a fiatal nő számára, amikor

egy tóparti kávézás alkalmával a férfi halálosan megfenyegette őt, majd elkábította.

„Egyszer csak felém fordult, majd annyit mondott:

>>ha most itt megölnélek és bedobnálak a tóba, húsz évig senki nem tudná, hova tűntél<<.

Megijedtem, de nem mutattam, és megittam két pohár bort. Azután az estéből semmire nem emlékszem, valószínűleg valami lehetett az italomban, öntudatlan állapotba kerültem"  – árulta el a modell. Amikor a lap arról kérdezte, szerinte bántották-e, vagy történt-e bármi aznap este, amire nem lenne büszke, elhaló hangon úgy válaszolt:

Remélem, nem...

Jázmin a történtek után modelltársainak, valamint telefonon édesapjának is jelezte a történteket. Amikor pedig egy alkalommal sétálni indult, minden holmiját a szállodában hagyva a hatóságok koordinálásával eljutott egy védett helyre.  „Pokoli volt az az egy nap. Rettegtem, hogy megtalálnak és akkor végem. Semmit nem aludtam, féltem lehunyni a szemem. Még most is rémálmaim vannak, mert utólag azt mondták a szakemberek,

alig egy napon múlt, hogy engem vagy a szerveimet nem adták el

– vallotta be a modell.

Jázmin elmesélte, hogy egy modell, aki szintén ott volt vele Macedóniában, feljelentést tett, és az Interpol nemzetközi rendőrségi szervezet már elkezdett nyomozni az ügyben. A magyar modellt a mai napig kísértik a történtek, főleg hogy elrablója újra felvette vele a kapcsolatot, miután a lány ismét aktív lett a közösségi médiában. A férfi azzal kezdte őt zsarolni, hogy kompromittáló felvételei vannak a lányról.  „Pszichológus segít feldolgozni a traumát. Teljesen megváltozott az életem.  Nem merek egyedül menni sehova, ha látok egy embert, aki hasonlít rá, szinte a szívem megáll, annyira megijedek.  Minden egyes programomról, de még egy sima bevásárlásról is legalább két embert értesítek"  – árulta el Jázmin, aki elsősorban azért mesélte el a történetét, hogy intő példa legyen más fiatal lányok számára.

(Borítókép: Jázmin Viktória. Fotó: AFP)