Rosszul lépett, és egy kavicson elcsúszva lábát törte nyaralása utolsó napján Halász Judit. A színésznő gipszben volt kénytelen színpadra állni, ezért balesetét beleszőtték a darabba.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő nemrég Ausztriában pihent, egy kirándulás során érte a szerencsétlenség. 

„A nyaralás utolsó napján sikerült baleseteznem. Egy télen sípályaként működő helyen voltunk, és – sajnos – a lejtőn lefelé egy kavicson elcsúsztam. Akkor még nem is gondoltam, hogy nagy a baj, mert nem fájt annyira, ám az ottani kórházban csináltak CT-t és röntgent is, ami egyértelműen mutatta a törést. Szerencsére nem mozdult el a csont, de itthon kaptam egy szép kis gipszet, ami néhány nap múlva már le is kerül” – mesélte a Blikknek a színésznő, aki a Vígszínház Bella Figura című komédiájában Yvonne karakterét, egy balesetet szenvedett nagymamát alakít.

Csak apró változtatásra volt szükség, az általam alakított karaktert ugyanis elüti egy autó, de így nem a színpadon esem össze, amit akadályozna a gipsz, hanem a színfalak mögött. Remélem, sikeres lesz az előadás, és ha igen, még az is lehet, hogy a változtatásokat és a színpadon a gipszet is megtartjuk – árulta el a lapnak Halász. A művésznő szerint a közönség jól fogadta a darabban eszközölt változtatást, mi több, a közönség koncertfellépésen is többször láthatta már őt a balesete óta. Mint azt korábban elmondta: 

ha 4-5-6 éves gyerekeknek megígérik, hogy láthatják a Halász Jutkát, akkor olyan nincs, hogy a Halász Jutka cserben hagyja őket és nem megy el!

Halász Juditnak szerencsére nincsenek fájdalmai, mindennapi életét inkább a gipsz nehezíti meg, így alig várja, hogy végre lekerüljön a lábáról.

(Borítókép: Halász Judit. Fotó: Bánkúti Sándor /Index)