Hosszas betegség után, kórházban vesztette életét.

A legtöbben a Harry Potter-filmek ikonikus szereplőjeként, a félig óriás Rubeus Hagrid karaktereként ismerték. Pályafutása során számos elismeréssel díjazták munkásságát, köztük többször részesült British Academy Television Award-díjban: Robbie Coltrane 72 évesen, hosszas betegség után egy kórházban vesztette életét. Halálhíréről a BBC, a The Hollywood Reporter és a Deadline számolt be elsőként. Családja köszönetét fejezte ki az egészségügyi intézmény számára, ahol utolsó heteiben ápolták a színészt.

Az elkövetkezendő évtizedekben feltehetőleg Hagridként fognak rá emlékezni... a szerepére, amely örömöt csempészett a gyerekek és felnőttek életébe egyaránt, nap mint nap rajongói levelek áradatát eredményezve több mint 20 éven keresztül

– mondta a BBC-nek Coltrane ügynöke. A skót színész az 1995-ös Aranyszem, valamint az 1999-es A világ nem elég című James Bond-filmek nyomán is világszintű ismertséget szerzett. Az ezredforduló gyermekeinek azonban örökké ő marad a barátságos óriás, hiszen „nincs Roxfort Hagrid nélkül!".

(Borítókép: Robbie Coltrane Hagrid szerepében. Fotó: Northfoto)