A gyerekek temetése hagyományos thai szertartás szerint zajlott. 

Példátlan vérengzés áldozatai lettek a thaiföldi Nong Bua Lamphu tartományban található Tha Uthai falu Uthai Suwan nevű óvodájának gyerekei. Egy egykori rendőrőrmester fegyverekkel és késekkel rontott az épületbe, majd 3 óra alatt 35 embert, köztük 22 gyermeket mészárolt le.

A kettő és öt év közötti óvodásokat álmukban szúrta le.

A vérengzést követően élettársával, saját fiával, majd önmagával is végzett. A rendőrség közlése szerint a tragédiát pillanatnyi elmebaj okozhatta, amelyhez elbocsátása, valamint jogi, anyagi és családi gondjai vezethették a férfit. Bár a hatósághoz érkeztek segélykérő hívások, az egyenruhások túl későn értek a helyszínre.

A Reuters a férfi szomszédjaitól és néhány volt kollégájától megtudta: bőven voltak előjelei a tragédiának. Mint kiderült, a 34 éves Panya Khamrap heves vérmérsékletű volt, mindig konfliktusokba keveredett. A munkahelyén drog birtoklása miatt mondtak fel neki és bírósági eljárás indult ellene. A mészárlás napjára idézték be tárgyalásra, ítéletet másnap hoztak volna. A rendőrség szerint a mészárlás napjának hajnalán többen hallották élettársával veszekedni a férfit, akit a nő el akart hagyni. A szomszédok szerint többször előfordult, hogy Khamrap a barátnőjét és a fiát is bezárta a házba, amikor elment otthonról. Arról is többen beszámoltak, hogy a tragédiát megelőzően számos éjjel a férfi 9 milliméteres pisztolyának ropogása törte meg a szomszédság csendjét.

A vérengzésnek a férfival és családjával együtt összesen 38 halálos áldozata lett, hét gyermeket máig kórházban kezelnek. Mivel a thaiföldi szokások csakis a hamvasztást tartják elfogadható végtisztességnek, az elhunytak égő koporsókban leltek végső nyugalomra. 

(Borítókép: Temetés a thaiföldi Uthai Suwan óvoda áldozatainak. Fotó:  Adryel Talamantes/Northfoto)