Többször meglőtték, majd egy halottas árokba dobták a 40 éves brit háborús veteránt,  Shareef Amint . A férfi egy barátja holtteste alól szabadította ki magát, jelenleg kórházban lábadozik és a hazaútra gyűjt.

Barátai Rambónak becézik azt az egykori brit katonát, akit több golyó és robbanólövedék is eltalált, miközben az ukránok oldalán harcolt az oroszok elleni konfliktusban. A korábban kétszer is Afganisztánban szolgáló veterán az elsők között volt, aki önként felajánlotta segítségét az ukrán erőknek, miután Putyin elindította invázióját 2022 februárjában.

Az afgán háborúban szerzett harci tapasztalatait és elsősegélynyújtási tudását átadva a civilek felkészítését segítette, hogy meg tudják védeni otthonaikat.

A 40 éves veteránt nemrég több orosz golyó is eltalálta, majd ukrán társaival együtt az ellenséges tüzérség leterítette őt. Amint elesett barátja teste alá temették, ám annak ellenére, hogy súlyos sérüléseket szenvedett, végül sikerült kivonszolnia magát az árokból. Ezt követően egy kórházba menekítették, jelenleg is ott lábadozik és menyasszonyával a hazaútra gyűjt.

(Borítókép: Shareef Amint. Fotó: SWNS/Northfoto)