Az író úgy véli, az emberek hozzáállása miatt lett negatív felütése az OnlyFansnek.

Lakatos Levente sikeres író, de influenszerként is megállja a helyét a közösségi oldalakon. Ő maga is regisztrált a közismert OnlyFans nevű oldalra, ahol eredetileg saját regényei részleteit publikálta, majd saját művészi aktképeit is közzétette, mivel az Instagram és a Facebook letiltotta azokat. 

Mi az az OnlyFans?

Az OnlyFansen számos ismert hazai és külföldi személy is megtalálható. A platformon előfizetés ellenében tekinthetjük meg a mások által feltöltött tartalmakat, többségében felnőtteknek szóló aktképeket és videókat. Az oldalon olyan felhasználók is vannak, akik különböző fétis tartalmakkal, például lábfejük mutogatásával egy lakbérre való összeget is megkeresnek. Az oldal eredetileg ugyanakkor nem az erotikus munkát végző emberek, hanem a tartalomgyártók, zenészek, edzők számára jött létre, hogy a tartalmaikért cserébe saját bevételhez jussanak.

Sokan azt gondolják, hogy a véleményvezérség egy könnyű munka, de valójában nagyon összetett munkafázisokból áll, amiből egyáltalán nem jön vissza pénz

– árulta el Lakatos Levente, aki először az Instagram-oldalán volt aktív.

Lakatos szerint a könnyű pénzkeresési lehetőség iránti vágy minden korban létezett. Úgy véli, bármennyire is elítéli a társadalom ezeket az oldalakat, nem léteznének ilyen tartalmak, ha nem lenne rá kereslet. Bár az OnlyFans regisztrációhoz és korhatárhoz kötött, könnyen ki tudja játszani a rendszert bárki és emiatt számos kiskorú felhasználó is jelen van az oldalon.

„A felhasználói oldal üzeni azt a fiataloknak, hogy a tartalmaddal nem tudsz pénzt keresni a Facebookon, Instán. Annyit semmiképpen, mintha az OnlyFansre regisztrálnál fel.

A testedért, az aktképeidért, a szexualitásodért fizetek, de a zenédet ingyen akarom letölteni, a filmedet ingyen akarom megnézni, a könyvedet ingyen akarom olvasni

– tükrözte az emberek általános véleményét Lakatos az RTL Reggeli című műsorában.

(Borítókép: Lakatos Levente. Fotó: RTL sajtóklub)