Ezúttal egy szombati Instahíradóban is megmutatjuk, hogy mit osztottak meg magukról legutóbb a hazai és külföldi hírességek.

Mint ahogy arról a Velveten is beszámoltunk, tegnap 89 éves korában, mindössze három hónappal a 90. születésnapja előtt meghalt Maggie Smith, a Harry Potter-filmek McGalagony professzora. A színésznőt egy családként gyászolja a filmes és színházas szakma, a hír bejelentése óta több egykori kollégája is megszólalt.

  • Az elsők között volt a Harry Potter karakterét megformáló Daniel Radcliffe, aki kilencévesen, a Copperfield Dávid című film olvasópróbáján találkozott először Smith-szel. A színész megjegyezte, hogy már akkor kedvesnek és humorosnak ismerte meg őt, majd a Harry Potter-sorozatban való évtizedes együttműködésükről szólva tovább méltatta Smith intellektusát, szellemességét és a státuszát a szakmában.

„Heves intellektus volt, dicsőségesen éles nyelvvel, képes volt megfélemlíteni és elbűvölni ugyanabban a pillanatban, és ahogy mindenki elmondja, rendkívül vicces volt. Mindig is elképesztően szerencsésnek fogom tartani magam, hogy együtt dolgozhattam vele, és hogy időt tölthettem vele a forgatáson. A legenda szót túlzásba viszik, de ha ez bárkire is vonatkozik az iparágunkban, akkor rá igen. Köszönöm Maggie”– idézte a színészt a Variety.

  • A Ron Weasley-t alakító Rupert Grint szintén egy szívhez szóló posztban emlékezett meg a színésznőről.

„Megszakad a szívem. Annyira különleges volt, nagyszerű és kedves. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy együtt játszhattam, és kivételesen szerencsésnek, hogy egy jelenetben együtt táncolhattam vele. Hiányozni fogsz Maggie! Részvétem a családnak” – írta a színész.

  • Emma Watson egy Instagram-történetben emlékezett meg egykori kolléganőjéről.

„Amikor fiatalabb voltam, fogalmam sem volt Maggie legendájáról. Annak a nőnek a legendájáról, akivel voltam elég szerencsés, hogy együtt játszhattam. Csak ahogy felnőtté váltam, kezdtem el igazán értékelni azt, hogy egy képernyőn osztozhatok magával a nagyság definíciójával. Valódi volt, őszinte, vicces és becsületes. Maggie, rengeteg férfi professzor volt, de te ott álltál mind fölött. Köszönöm minden kedvességed! Hiányozni fogsz!” – fogalmazott a színésznő. A bejegyzése ide kattintva látható.

  • Kulcsár Edina a becsmérlőihez szólt legújabb Instagram-videójában. Mint mondta, nem tartja jogosnak, hogy egyes emberek tudatlansága miatt” olyan jelzőket aggassanak rá, amelyek nem igazak. Itt főként a munkáját érintő megjegyzésekre gondolt, amelyek szerint kizárólag azért jelenít meg termékeket a videóiban, mert pénzt kap érte. A volt szépségkirálynő ugyanakkor rávilágított, hogy csak olyan felkérésekre mond igent, amelyeket hitelesnek ítél meg.

„Egyik-másik elég szép összegeket ígért, ám én mégsem vállaltam, mert a hitelességre szerettem volna törekedni” – mondja a felvétel egy pontján Kulcsár Edina.

  • Hadas Kriszta egy közös fotón mutatta meg Gálvölgyi Jánost és a színész lányait, Dorkát és Esztert, akik csak ritkán szerepelnek nyilvánosan az apjukkal. A hölgyek a műsorvezető kedvéért tettek kivételt nemrég, amikor az apjukkal együtt beszélgettek vele a Bálint Ház Családmesék című produkcióján.
  • Horváth Tomi, a Sztárbox sztárja előtte-utána fotón mutatta meg döbbenetes, 22 kilós fogyását. Az énekesnek hét hónap alatt sikerült elérnie ezt a látványos eredményt, ami idő alatt nemcsak lefogyott, de impozáns izmokat is épített.

(Borítókép: Kulcsár Edina és Maggie Smith. Fotó: Szollár Zsófi/Index/Getty Images)