A Broders nevű formáció már biztosan ott van a Kalap Kabát június 13-i döntőjében, a zsűritagok nagyon megkedvelték a fiatal testvérpárt. Azt mondják, a fiatalkori önmagukra emlékezteti őket a Létay Gáspár és Létay Pongrác alkotta duó, az pedig mégsem járja, hogy az ember nem szavaz bizalmat a fiatalkori önmagának. A srácokat azért is kedvelték meg nagyon, mert olyan dolgokat is tudnak, mint ami a fenti videóban látható.

Mi az a Kalap Kabát?

Ha eddig nem követte az utcazenész tehetségkutató eseményeit, akkor ezeken a linkeken tud tájékozódni:
Hogyan választotta ki a zsűri az elődöntős produkciókat?
Kiket juttatott a közönség az elődöntőbe?
Mi történt az elődöntőn?

Miket kell tudni az egyes zsűritagokról?
Novák Péter
Vermes Orsolya
Vörös András
Árkosi Szabolcs

Az elődöntő versenyzőiről ezen a linken elindulva talál portréfilmeket, amikből kicsit jobban meg lehet őket ismerni! Aztán irány a közönségszavazás, hogy a kedvence is ott legyen a döntősök között!

A versenyt a Velvet mellett Facebokon is követheti, hogy ne maradjon le semmiről!

A verseny elődöntőseit a szentendrei elődöntő előtti napon egy kis ismerkedőestre vittük, ahol mindenkinek be kellett mutatnia magát pont olyan béna feladatokkal, mint régen az iskolai táborokban. A punktesók a fent látható bemutatkozást választották, amikor az első fellépésüket kellett megidézniük. Kiderült ugyanis, hogy a papájuk néptáncoktató, ők pedig ennek folyamányaként egészen sokáig néptáncoltak.

Úgyhogy kvázi a semmiből elővettek egy ilyen táncot, senki sem látta, hogy gyakorolgatták volna, mégis hosszú évek távlatából is tökéletes volt az összhang, a mozdulatok teljesen szürreálisak voltak az acélbetétes bakancstól és a punktaréjtól. Szóval minden összejött ahhoz, hogy leessen a zsűri és a megjelent zenészek álla.

Aztán a karrierjébe a néptánc felől érkező Novák Péter a másnapi elődöntőn személyesen is köszönetet mondott a srácok apjának, hogy hozzájárult ahhoz, hogy egy ennyire szürreális élményben legyen része.

Jön! Jön! Jön! Döntő! Döntő! Döntő!

Ha szeretné élőben látni a srácokat, jöjjön el június 13-án este Szentendrére a Fő térre a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató döntőjére! Ha pedig nem akar lemaradni semmiről, akkor kövesse a versenyt Facebookon is, mondja el a véleményét, ki hogy tetszik!