A Kalap Kabát döntőjét a múlt héten tartottuk Szentendrén, és amíg várunk az összefoglaló videóra, addig nézzék meg, hogy a döntősök mennyire ötletesen dolgoztak fel magyar slágereket. A zsűrinél versenyt a Tükezoo nyerte, ők egy Roland Cube Street EX akkumulátoros erősítőt nyertek a Roland East Europe Kft felajánlásából, egy dublini utat, ahol megnézhetik testközelből a dublini utcazenészeket, valamint egy fellépési lehetőséget a Sziget feszitvál Tábortűz színpadán, valamint a VinCE Balaton fesztiválon júliusban.

A zsűrinél a második helyen a Band Of Streets futobb be, ők fellépési lehetőséget nyertek a bécsi utcazene fesztiválon szeptemberben, valamint ott lehetnek a Sziget fesztiválon mint egyfajta marching band.

A közönségszavazást Szekeres Bálint nyerte, aki egy Roland Cube Mini erősítővel gazdagodott a Roland East Europe Kft jóvoltából, valamint ott lehet a VinCe Balaton fesztiválon, ahogy a Sziget fesztiválon is a Tábortűz színpadon.

A zsűri két különdíjat is kiosztott, stúdióidőt nyert a Broders és Finding Ádám.

De most nézzük inkább az érdekes részeket, a minden várakozást felülmúlóan jól sikerült feldolgozásokat!

Tükezoo - Majka (Elvitted a szívemet)

Majka szakítós számát a Tükezoo dolgozta fel, gyakorlatilag egy Kispál és a Borz slágert gyártottak belőle, könnyed nyári lötyögés lett az ózdi rapper szintipopos balladájából.

Szekeres Bálint - Isten Háta Mögött (Közkút)

A flamencóban utazó Szekeres Bálint az Isten Háta Mögött Közkút című elektronikus zenei alapokra épülő slágerét gyúrta a saját képére. Egészen szürreális. A verseny alatt Vörös András zsűritag felhívta a szám eredeti előadóját, hogy hallgassa meg, mit műveltek a slágerével. Nagyon tetszett neki.

Magyaróvári Viktor - The Biebers (Sorry)

Puskás Petiék tavalyi slágere elég népszerű volt, a hat döntős közül ketten is ezt dolgozták fel. Ráadásul két nagyon érdekes feldolgozás született. Magyaróvári Viktor egyszemélyes kórusként adta elő a számot, ráadásul a Neverending Storyval vegyítve az egészet.

Broders - Magashegyi Underground feat. Beck Zoli (Árnyékok)

A punktesók a Magashegyi Underground és Beck Zoli közös, katartikusan építkező számát nyesték vissza egészen egyszerűre. Nagyon jól állt nekik ez a szám ugyanúgy, ahogy bármi, amit játszanak.

Band Of Streets - The Biebers (Sorry)

A Band Of Streets nevét már valószínűleg jó sokan ismerik, nagyon hatásos, amit csinálnak: diszkóslágereket adnak elő rézfúvósokon, így hozva közelebb az emberekhez a klasszikus zenei hangszereket. A választható listából a Sorry volt a legdiszkósabb, értelemszerűen ezt dolgozták fel.

Balchicanos - Magashegyi Underground feat. Beck Zoli (Árnyékok)

Ha a Broders azt mutatta meg, hogyan lehet szépen lecsupaszítani egy számot, akkor a Balchicanos azt, hogy hogyan lehet tökéletes tengerparti hangulatot varázsolni valahova. Nagyon szépen visszafogták az egészet, mégis nagyon lazák voltak az általunk csak érdi rasztáknak becézett srácok.