A photo posted by Jonatas Jacob (@jonatasjacob) on

Ön hallott már a Freeleticsről? Ha nem, olvasson (és nézegessen) figyelmesen, mert kb. itt az új CrossFit. Csak ez már egy újabb lépés a virtuális valóságba, mert a Freeletics-edzésekhez nem kell összegyűlni egy teremben és az edző sem egy valóságos személy. Ezt a tréninget mindenki egyedül csinálja, ott, ahol éppen van, és a neten keresztül léphet közösségre a többi freeleticsezővel. Az edző meg egy app, amint az fent büszkén mutatja ez a komoly fiatalember. Ez a hónap első posztja, úgyhogy a Freeleticset 10 db instagramos szelfin keresztül mutatjuk be – a képeken látható személyek saját bevallásuk szerint freeleticsezők.

A photo posted by @jules_horn on

Ön is ilyen testet szeretne? Nincs más dolga, mint letölteni a Freeletics appot, ami ad egy személyre szabott edzéstervet, ingyen. Csak meg kell csinálni mindent, amit ez a terv előír – és már kész is a kockahas. Hogy az alábbi srácnak mi lehetett az edzéstervében, hogy ilyen mocskos lett, azt nem tudjuk elképzelni se, valószínűleg azért dagonyázást nem követel meg senkitől sem a Freeletics.

A CrossFitre annyiban emlékeztet ez a módszer, hogy ez is egy úgynevezett High Intensity Training, azaz a torna nagyon intenzív. Ez azt jelenti, hogy egynapi adag  max. 45-50 perc alatt letudható, viszont borzasztóan kemény és változatos, mindent megdolgoztat.

A photo posted by Michael Klos (@2morerepz) on

A CrossFit-edzéseken rengeteg különböző eszközt használnak kötelektől súlyzókig, a Freeletics azonban vegytiszta calisthenics, azaz saját testsúlyos edzés. Nem kell hozzá semmi eszköz, csak egy talaj/padló. Az alábbi srác éppen freeleticsezés közben látható, remélhetőleg ez azért már egy haladóbb szint.

A photo posted by @instavaz1 on

A Freeletics egyébként táplálkozási útmutatót is ad az edzésterv mellé, az alábbi fiatalember valószínűleg azt is szigorúan betartotta, azért lett ennyire szálkás.

A photo posted by Meow 마오 (@mv0323) on

Persze a Freeletics nem egy jótékonysági intézmény, azaz csak a kezdet ingyenes. Minden lehet még személyreszabottabb, még haladóbb, még hatékonyabb, de ehhez már a fizetős verzióba is be kell lépni. Feltehetőleg az alábbi gyakorlat már a haladó szinthez tartozik.

A video posted by up211 (@up211) on

A Freeleticset persze mindenkinek ajánlják a kezdőktől a vérprofikig, és persze marha jól jön a cégnek, ha a júzerek lelkesen posztolgatják edzéseik eredményét az internetre. Nyilván nincs jobb reklám, mint egy olyan fotó, mint az alábbi.

A photo posted by Fit Frenchie * (@loicsthetic) on

A szép lassan (vagyis állítólag rohamosan) izmosodó júzerek nem csak úgy bele a világba posztolgatják kockahasaikat, hanem szinte egy külön közösségi hálót is létrehoztak nekik, amin keresztül lehet úgymond együtt edzeni bárkivel. Persze ilyen funkció már rengeteg más appban is van, ezek közül a futósak a legismertebbek, hiszen a magányos edzésnél kell valami, ami valamennyire pótolja a csoportos edzés közösségi húzóerejét. Aki egyedül edz, az könnyebben elsumákolja. Mondjuk a következő fiatalember valószínűleg nem sumákolta el.

Szóval így néznek ki a freeleticsezők. Ahogy nézzük, magyar nyelvű verzió még nincs, de azért ha leadta a szavazatát a poszt legalján, kattintson át bátran a Freeletics oldalára.

A photo posted by @kan_yesouth on

1704
2035