Dániában június közepén tartják az országgyűlési választásokat, ekkor fog kiderülni, hogy a jobbközép pártok le tudják-e váltani a most kornányzó, balközép pártok alkotta koalíciót. A verseny elég szoros, a kampányidőszak pedig nagyon rövid, mindössze 23 napjuk van a pártoknak arra, hogy megmozgassák a híveiket.

A csatába tényleg nincs komolyabb beleszólásuk a kis pártoknak, ahogy az egyéni jelölteknek, így John Erik Wagnernek sem. Ennek ellenére Wagner lett a legfelkapottabb politikus minden miniszterelnök-jelölt közül az erős kampányplakátjainak köszönhetően.

A függetlenként induló, teljesen esélytelen Wagner kidolgozott ugyan egy lehetséges kormányprogramot is, mindenféle jóléti intézkedésekkel, a munkarend olyan átalakításával például, hogy mindenkinek hat hónap szabadsága legyen egy évben, de ezek az ötletek eltörpülnek a plakátja mellett.

Wagner ugyanis úgy döntött, hogy pucéran fogja reklámozni magát, méghozzá úgy, hogy sejtelmesen a pöcsét is megvillantja a választási plakátján.

A cowboy-szerkónak Wagner karrierjében komoly múltja van, az 52 éves politikus néhány évvel ezelőtt egy tévés kerekasztal-beszélgetésen jelent meg ilyen jelmezben, majd arra panaszkodott jó hangosan, hogy mekkora szemétség, hogy az ilyen beszélgetéseken alig jutnak szóhoz a törpepártok képviselői és a függetlenek, pedig nekik szinte ez az egyetlen szereplési lehetőségük.

Az biztos, hogy idén a szereplés már összejött Wagnernek, ha a sikerhez szükséges szavazatok valószínűleg nem is fognak.

362
503