Széplaki Dávid sportmodellről jobbnál jobb fotókat szereztünk meg, , és bár a képek önmagukért beszélnek, a sportoló kardiózás közben rengeteg információt is elárult magáról. Mivel a 25 éves testépítő a teste mellett a gondolatait is fontosnak tartja, olvasóinkkal a látvány mellett azokat is megosztjuk. 

Gyerekként az extrém sportok irányában kerestem a helyem egy ideig, de csak hobbi szinten. Az általános iskola végén már rendszeresen úsztam, és egészen a középiskola végéig ezt versenyszerűen folytattam is. A nagy szerelem mégis az amerikai foci volt, amit 18-19 évesen kezdtem. Akkoriban egy gyenge állóképességű, 47 kilós srác vette fel a felszerelést heti háromszor a Budapest Cowboys színeiben. Természetesen nem volt sok hasznom így a pályán, tehát elkezdtem komolyan foglalkozni az étkezéssel és a testépítéssel.

Megtetszett ez a világ, és amikor már a munkám miatt nem tudtam tovább folytatni ennyi sportot egyszerre, úgy gondoltam, maradok a konditermi edzéseknél. Hobbi szinten magamnak állítottam össze a diétát és a tömegelés-szárítás szakaszait. Végül annyian próbáltak meggyőzni arról, hogy lenne helyem a színpadon, hogy belevágtam.

Németh Dorottya termében találtam meg az utam, és hamar a második családomat is. Most már én is a Mybodyban dolgozom, mint személyi edző, és igyekszem a vendégeimnek is megtalálni azt az örömöt ebben az életmódban, amit én nap mint nap megélek.

Két szezont tudok eddig csak a hátam mögött a WBPF szövetségnél, 2015 tavaszán kezdtem el a versenyzést, és már akkor több dobogós éremmel tértem haza, valamint egy Európa-bajnoki ötödik helyezéssel. Az őszi szezonra sokkal komolyabb edzésekkel és formával igyekeztünk edzőimmel készülni, amit remek eredmények igazoltak az év végére. Megnyertem a 2015-ös Fitparádé magasság kategóriáját, és egy abszolút bajnoki második hellyel, de cserében egy támogatóval gazdagodtam. Így kezdeni egy szezont nem kis lökést adott.

A további versenyeken a dobogó első két fokán álltam végig a szezonban, és a korona a Bangkokban megrendezett WBPF világbajnokság, ahol több mint 30 versenyző között (köztük sok magyar remek versenyző és egykori világbajnok) a negyedik lettem. A kategóriában a magyar fiúk között ezzel a legjobb helyen végeztem.

Jelenleg a Budapesten május 29-én megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra készülök. Tizenkét hetes felkészülés előzi meg a versenyt, 90 kilóval kezdtem idén a diétát és igyekszünk úgy időzíteni a formám, hogy a szigorú súlykorlátba tökéletesen beilleszkedjen majd.

Azt vallom, hogy ha valaki fejben annyira képes irányítani a tetteit, hogy a céljai érdekében, ha kell, az év 365 napjában szem előtt tartja, azt és minden mozdulata, étele, gondolata az álmai felé sodorják, akkor bármit elérhet. Ez ma már egyre nagyobb érték, különcnek számítanak azok, akik mást esznek, másképp szórakoznak, szigorú napirend szerint élnek, de ahogy a vendégeimnek is igyekszem ezt megtanítani, erre bárki képes lehet, csak egy magabiztos elhatározásra van szükség.

Mindig lesznek, akik megpróbálnak megingatni, kételkednek, irigykedve néznek ránk vagy gúnyolódnak, mégsem szabad engedni nekik. Ez egy olyan világ, ahol úgy kell önzőnek lenni, hogy közben nem taposunk át másokon, hanem az életmódunkkal motiváljuk őket. Ahogy én is, mindenki próbál nyomot hagyni a világban, tehát mindenkinek meg kell azt találnia, ahol erre úgy érzi, lehetősége van!

1289
1493