Élőszereplős film lesz a Disney 1992-es Aladdinjából, mert ha a Szépség és a szörnyetegről ennyire jól ment az új bőr lehúzása, akkor miért ne folytatnák a sort? Kell a pénz! (Az Aladdin után mellesleg Az oroszlánkirály következik időrendi sorrendben a Disney-kánonban, na abból tényleg érdekes lenne egy élőszereplős változat.)

Most jelentették be a szereposztást: az élőszereplős Aladdinban a dzsinnt Will Smith fogja játszani, hát nem egy hálás feladat azt elvállalni, amit a rajzfilmben Robin Williams (hangja) tett legendássá. Maga a címszereplő pedig egy viszonylag ismeretlen színészsrác lesz, Mena Massoud. Ha az Instagramja nem lenne, elég nehezen tudnánk róla képeket mutatni, az archívumunkban csak a fenti borítókép található róla 2015-ből!

A post shared by Mena Massoud (@menamassey) on

A rajzfilm Aladdinját eredetileg úgy rajzolták meg, hogy Michael J. Foxra emlékeztessen, de aztán inkább átfazonírozták, és Tom Cruise vonásait vitték bele a főhősbe. Ezt azóta sokan kritizálták, mert ugye a mese eredetijét az Ezeregyéjszaka tartalmazza, a helyszín elvileg a muzulmán világ, szóval ha a mese valóság lenne, akkor Aladdin úgy nézne ki, mint egy arab fiú, nem úgy, mint egy hollywoodi színész. De a mese nem valóság, hanem mese, ezért (a Disney-nél) Aladdin úgy nézett ki 1992-ben, mint Tom Cruise. (Pár éve a Broadway-en meg így).

Az is lehetne egy érv, hogy minden színész játszhasson minden karaktert, ne csak azokat, akikkel kora, neme és etnikai hovatartozása megegyezik, de a többség jelenleg nem ezen az állásponton van: egy fiatal arab fiút 2017-ben csak egy fiatal arab fiú játszhat. Szóval nagy jópont Mena Massoud esetében a közönség szemében, hogy Egyiptomban született, egy kopt családba, szóval valóban közel-keleti származású. Igaz, hogy nem muzulmán, hanem keresztény, ráadásul Kanadában nőtt fel, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül.

A post shared by Mena Massoud (@menamassey) on

A Disney közönsége tehát elvileg a 100%-ig valósághű ábrázolást várja el egy mesefilmtől: Aladdin legyen tényleg 100%-ig arab! Vagy azért mégsem 100%-ig? Az arab férfiak jó része erős testszőrzettel rendelkezik, Mena Massoud sem kivétel. Itt lehet látni, hogy mellkasa férfiasan szőrös az atléta alatt.

A post shared by Mena Massoud (@menamassey) on

A fiatalember Instagramja rengeteg félmeztelen fotót tartalmaz, és nicsak, Massoud mellkasa ezeken viszont mindig csupasz. Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy Aladdinnak sem lesz szőrös a mellkasa a filmben, ami persze érthető, hiszen a mesebeli karakter nem egy macsó férfi, hanem egy szegény kamaszfiú (aki a mese végén mondjuk feleségül vesz egy hercegnőt, de ne vesszünk el már megint a részletekben). Szóval Massoud biztosan borotvált lesz a filmben, de már egy évvel ezelőtt is szőrtelenítés után fényképezkedett csak, akkor meg még feltehetőleg nem tudhatta, hogy egyszer ő lesz Aladdin. Szóval nem a szerep kedvéért csinál magának csupasz mellkast.

A post shared by Mena Massoud (@menamassey) on

Massoud üzenete tehát az, hogy ő maga is szégyelli saját szőrös mellkasát, ami egy olyan üzenet, amivel a Kockahas blog szerkesztősége nem ért egyet. Nem lehet, hogy az alábbi képen a jobb oldalon talán pont a borotválás nyomai látszanak mindenhol Massoud felsőtestén?

A post shared by Mena Massoud (@menamassey) on

Az viszont mindenképpen dicséretes, hogy a fiatalember edz tisztességesen. Sok sikert kívánunk neki a mozisztár-karrierhez!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Autentikus Aladdin nem mer borotválatlan felsőtesttel mutatkozni

Egyiptomi származású srác lesz Aladdin a Disney-rajzfilm élőszereplős változatában. Felfedeztünk az Instagramján valami nevetséges-szomorút.

2 · Jul 18, 2017 08:25am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A post shared by Mena Massoud (@menamassey) on

940
1238