Elliot Sudal cápavadász egy majdnem 4 méteres, közel 230 kilós pörölycápát fogott ki az óceánból Floridában, május 6-án. Az állatot megjelölték, majd teljesen egészséges, mondhatni kivirult állapotban visszaengedték a vízbe. Az eset azért is rendkívüli, mert méretük ellenére a pörölycápák igazán sebezhető tagjai a cápatársadalomnak, oly mértékben, hogy számuk rohamosan, majdnem 80 százalékkal csökkent az elmúlt években. 

A Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA) munkatársai és Eliot Sudal közös akciójáról készült fotók szinte azonnal kikerültek a Facebook-ra, és bár elsősorban a jó hírt és a ritka pillanat különleges mivoltát akarták hangsúlyozni velük, az internet népét sajnos baromira nem érdekelte szerencsétlen állat. Hogy miért? Ezért: 

Ne maradjon le semmiről!

Talán szükségtelen magyaráznunk az okokat, de azért, ha elkerülte volna a figyelmét, mégis megtesszük:

ELLIOT SUDAL ANNYIRA NAGYON ELKÉPESZTŐEN JÓ FIZIKAI ÁLLAPOTBAN LELEDZIK, HOGY állítólag TELJESEN ELVONJA A FIGYELMET A TÖRTÉNET FŐSZEREPLŐJÉRŐL, A PÖRÖLYCÁPÁRÓL. 

Ezt elsősorban nem mi állítjuk, hanem a rengeteg kommentelő, akik megjegyezték, hogy Sudalon kívül képtelenség mást is észrevenni ezeken a képeken, annyira átkozottul jóképű férfi ő. 

Mégis ki lát cápát ezen a fotón?

Nekem fel se tűnt, hogy van egy cápa is ezen a képen. Nektek? 

Kijelenthetem, hogy ilyen jóképű cápát még soha életemben nem láttam

- írták a poszt alá. Ha ön is szeretne gyönyörködni még egy kicsit a cápában, akkor elég csak meglátogatnia Sudal Instafiókját

Ja, de azért előbb nyilvánítson véleményt alant. 

 

384
612