A most 22 éves Ollie Jowett élete másfél évvel ezelőtt változott meg örökre. A brit srác 2016 óta küzdött kínzó fejfájásokkal, aminek az okát 2017 nyarán állapították meg az orvosok:

rosszindulatú daganatot találtak az agyában.

A tumor mérete és elhelyezkedése miatt nem operálható és Jowett elmondása szerint a kemoterápiát is túl rizikósnak találták a szakemberek, akik a diagnosztizálást követően öt évet adtak neki.

A srácot értelemszerűen elsőre teljesen letaglózta a hír, amit végül sportolással sikerült feldolgozniaJowett - aki egyébként személyi edzőként dolgozik és így adott volt az alapanyag, amiből dolgozott - beiratkozott egy 12 hetes, nagyon intenzív fitneszprogramra, aminek során leadott több kilót és a már meglevő izmait hatalmasakra növesztette. Elmondása szerint élete legkeményebb három hónapja volt, és minden nap fel akarta adta, de kitartott, hogy eljusson a végére és ezáltal másokat inspirálhasson.

Személyi edzőként pontosan tudom, sokaknak mennyire nehezen megy a fogyás. Az emberek folyton kifogásokat keresnek, motiválatlanok, nem szánnak elég időt a sportolásra és nincs elég akaraterejük. Én arra akartam használni a betegségemet, hogy motiváljak másokat, és persze arra is, hogy olyan jó formába hozzam magam, mint még soha

- nyilatkozta egy helyi lapnak Jowett. A férfi azt is hozzátette, a következő lépés, hogy könyvet ír a történetéből, aminek már a címét is kitalálta: Neked mi a kifogásod? Így lett valódi photoshop testem, miközben agyrákkal küzdöttem.

578
1073