Bár fizikumát elnézve úgy tűnhet, Arnold Schwarzenegger fittyet hány az idő múlására, az öregedést ő sem tudja elkerülni. A Terminátor-filmek sztárja 74 éves korára visszavett a kíméletlen edzésekből, elmondása szerint legalábbis igyekszik úgy alakítani edzéstervét, hogy az ne terhelje meg túlságosan.

A volt kaliforniai kormányzó egy rajongója kérdésére válaszolva árulta el, aggasztja-e őt az öregedés. Mint mondja, persze nehéz elfogadni, hogy nem maradhatunk a régiek, de valahogy bele kell törődni abba, hogy megöregszünk. Hozzátette, szerinte rengeteg olyan ember van, aki azért zuhan depresszióba, mert minden áron fiatalos akar maradni, de nem jár sikerrel – írja a Men's Health.

Schwarzenegger nem ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy olyan legyen, és olyan edzéseket végezzen, mint régen, mivel ő is tudja, hogy az idő előrehaladtával a csontok elkopnak, az ízületek elhasználódnak. 

Úgy döntöttem, hogy alkalmazkodom a koromhoz, kissé átalakítottam az edzéstervemet. Most már arra koncentrálok, hogy formában maradjak, de még csak véletlenül se sérüljek meg. Súlyzózás helyett maradok inkább a kondigépeknél.

– magyarázta a Terminátor-filmek sztárja, aki azért edz minden nap, mert boldoggá teszi őt a testmozgás.

Megszállottan szeretek edzeni, minden napomat az edzőteremben kell kezdenem. És bár ma már nem úgy reagál a testem, mint ötven évvel ezelőtt, még mindig megteszek minden tőlem telhetőt.

– fogalmazott Schwarzenegger, aki 15 éves kora környékén döntötte el, hogy bodybuilderként fog edzeni. Végül ő lett a legfiatalabb Mr. Universe a történelemben.

A T-rudas gép a kedvence!

Ugyanakkor nem bánja, hogy megöregedett. Elmondása szerint sokkal okosabbnak és bölcsebbnek érzi magát, mint valaha, mert rengeteget olvasott, rengeteg emberrel ismerkedett meg. Azt mondja, a sikereiből sokat tanult, de a hibáiból még többet. 

245
605