Szinte mindennap új ételkompozíciókat álmodik meg, ezért folyton van kóstolnivalója, mégis tudja tartani súlyát Gordon Ramsay. A Michelin-csillagos sztárszakács néhány évvel ezelőtt szánta rá magát az életmódváltásra: akkor több mint húsz kilót adott le.

Az arcpirító káromkodásáról is ismert szakács legkisebb gyermeke, Oscar születését követően döntött úgy, hogy kipattintja magát. Ezzel a neje, Tana kedvére akart tenni.

Ramsay az Eat This, Not That! című portálnak adott interjújában tippeket is ad arra, hogyan tartja formában magát ötvenen túl.

  • Étrendjét teljesen megreformálta. Mint kiderült, rendszeresen eszik lazacot, mert az kiváló fehérje-, vitamin-, és ásványianyag-forrás (kálium, cink, vas, szelén és B12-vitamin), de legfontosabb tápanyaga az omega-3 zsírsav.
  • Visszavett a tejtermékek fogyasztásából. Ramsay azt mondja, most már a kávéjába és a teájába sem tesz tejet, és emiatt jóval energikusabbnak érzi magát.
  • Nincs kifogás, muszáj rendszeresen edzeni! A szakács azt mondja, mindennap mozog, ezt tartja a legfontosabb teendőjének. Általában reggel szokott edzeni, és azt mondja, ennek köszönhetően (is) sokkal energikusabbnak érzi magát napközben. Jobbára a szabadtéri edzéseket kedveli.
  • Bár rengeteget dolgozik és családfőként is helyt kell állnia a mindennapokban, az ötgyermekes édesapa sosem pihen. Ramsay úgy véli, azért sem jött vissza abból a leadott húsz kilóból egy deka sem, mert nagyon aktív.
210
346