Retteg attól, hogy gyenge lesz, vagy hogy elpuhul, ezért minden áldott nap mozog Palik László. A műsorvezető azt mondja, gyerekkorában túlsúlyos volt – vagy ahogy ő fogalmazott: "dagi volt, mint az állat" –, ezért mindenképpen el szeretné kerülni, hogy újra elhízzon. 

Az 59 éves sportriporter, aki nemrég jelentette be, hogy három évad után búcsúzik az Exatlon Hungarytől és a TV2-től, a Palikék Világa by Manna című YouTube-csatorna legújabb videójában árulta el, hogy szigorú szabályok szerint éli mindennapjait annak érdekében, hogy formában maradjon. 

Több mint hat éve nem volt pihenőnapom. Azt szoktam mondani, hogy ez egy emberkísérlet, aminek kijelöltem az alanyát: magamat. Nem érzem ennek a kárát, viszont a hasznát folyamatosan érzem. Hat éve az a szabály, hogy nem telhet el úgy 24 óra, hogy minimum 30 percet ne sportoljak. Ez lehet két óra is, de 29 perc nem

– ismerte be Palik, aki elmondása szerint 18 éves koráig mindenben sikertelen volt. Hozzátette, valószínűleg egy életen át fogja kompenzálni az első évei sikertelenségét.

Mint mondja, gyerekként túlsúlyos volt, ezért az általános iskolában Husinak becézték őt. Amikor nem nyert felvételt az egyetemre, átértékelte a dolgokat: teljesen megváltoztatta az életét. Akkor egy éven belül 38 kilót adott le, az egyetemre pedig végül maximális pontszámmal vették fel.

Ám azóta is vannak félelmei azzal kapcsolatban, hogy visszaszaladnak a kilók. 

Rettegek az eredménytelenségtől. Rettegek attól, hogy gyenge leszek, hogy elpuhulok. [...] Rettegek az elhízástól

– jelentette ki a műsorvezető a Futtában című sorozat első epizódjában. A beszélgetésből, amelyet egyébként futás közben rögzítettek vele, kiderült az is, hogy akkor is kimegy futni a Normafához, ha plusz 40 vagy mínusz 20 fokot mutat odakint a hőmérő.

(168 óra)

332
327