Túlságosan izmosnak tartották, ezért fogyókúrára fogták volna hollywoodi karrierje kezdetén Dwayne Johnsont. A filmes szakemberek ugyanis úgy gondolták, hogy dagadó izmai, testsúlya és testépítő múltja múltja  akadályozni fogják a főszerepek megszerzésében.

Johnsontól azt is elvárták volna, hogy elhagyja a The Rock, azaz a Szikla becenevet.  Mindenesetre a becenév és a herkulesi izmai ellenére is utat tört magának a 90-es évek közepén – írja a Female First.

„Azt mondták, hogy ha azt szeretném, hogy színészként komolyan vegyenek, drasztikus változásokra lesz szükségem. Mondván, minden nagyszerű, de meg kell tennem pár dolgot: nem edzhetek annyit, le kell fogynom és nem hívhatom magam Sziklának. Nem is beszélhettem volna a birkózásról, arra kértek, hanyagoljam ezeket. (...) És én megpróbáltam elérni, hogy „kisebb” legyek, fogyjak, jóllehet rossz érzéssel töltött el. (...) Aztán amikor végre önmagamat kezdtem el adni, vicces dolog történt: Hollywood mellém állt, és most itt vagyok” – magyarázta a minap a CBS Sunday Morning című műsorában Johnson, aki arról is említést tett, hogy mégsem indul az amerikai elnökválasztáson.

(Borítókép: Dwayne Johnson. Fotó: Getty Images/Hector Vivas)

131
143