A bajnok szerint csapata nem figyelmeztette őt arról, hogy árverésre bocsátják az alkatrészt.

Az idei Abu-Dzabi Nagydíj után Sebastian Vettel hivatalosan visszavonult az autóversenyzéstől. A négyszeres világbajnok az Autosport éves díjátadó gáláján vehetett át egy életműdíjat sok éves karrierje megkoronázásaképpen.

Vettel a díj átvételekor nemcsak az elismerés miatt volt izgatott. Az egykori autóversenyző a színpadon árulta el, hogy éppen zajlik a licit autója egy régebbi darabjáért. Vettelt nyilvánvalóan érzelmi szálak is kötik egykori járművéhez, ugyanis ő is versenybe szállt az árverésen.

A csapat nem mondta el, hogy árverésre bocsátják az autóm oldaldobozát, úgyhogy próbálom visszavásárolni. Nem biztos, hogy sikerül

– mondta Vettel. Az említett alkatrész a 2021-es AMR21 oldalsó borítása, amelyet az Aston Martin autómárka ajánlott fel a díjátadón minden évben megtartott jótékonysági árverésre. Mint utóbb kiderült, Vettelnek végül sikerült megvásárolnia a darabot, amelyért nem kevesebb, mint 2555 fontot, mai árfolyamon 1 millió 260 ezer forintot fizetett.

Visszavonulása kapcsán Vettel elárulta, hogy legjobban az emberekkel való ismerkedés fog neki hiányozni. Úgy érzi, sokáig tartott a számára, mire ráébredt, milyen szerencsés élete van, ám abban a versenyzésnél egy sokkal fontosabb dolog kapott helyet: az elkövetkező időszakban szeretné minden idejét a családjára fordítani.

„Nem utálom a Forma-1-et, élveztem az utolsó versenyeimet is, de a visszavonulás bejelentése után nagy tehertől szabadultam meg. Ez a sportág töltötte ki a gondolataimat, és már nagyon várom, hogy megadjam a gyerekeimnek azt az időt, amit ennyi idős koromban én is megkaptam.

A szüleim szinte minden idejüket rám szentelték, és én is ott akarok lenni a gyerekeimnek”

– nyilatkozta a F1-es bajnok.

(Borítókép: Sebastian Vettel. Fotó: Getty Images)