A Rumour by Rácz Jenő sikerén felbuzdulva hamarosan külföldi éttermet nyitna a Michelin-csillagos séf.

A Rumour by Rácz Jenő étterem hazánkban egyedülálló „chef table” koncepcióval várja vendégeket. A koncepció lényege, hogy az itt étkezők végigkövethetik a főzés mozzanatait, így részleteiben is betekintést nyerhetnek az ételek elkészítésébe. Rumour 2022-ben Michelin-csillagot kapott, így immár a gasztrónómia legrangosabb elismerésével is büszkélkedhet. A Konyhafőnök séfjének nem ez volt az első csillagos étterme, ugyanis korábban Ázsiában már megkapta ezt az elismerést. Rácz ráadásul a Costes nevű étteremben is aktív: chef patron pozíciót tölt be, így az ottani csillagból is maximálisan kivette a részét. 

Ezek után nem csoda, hogy újabb kihívásra vágyik a magyar sztárséf, aki a Dining Guide kérdésére elárulta, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve:

Tervezek új éttermet nyitni, viszont nem Magyarországon.

Jövőbeni céljaim közé tartozik, hogy a világpiac felé orientálódjak, akár több, a nevemmel fémjelzett étteremmel. Ez óriási munkabírást igényel, hiszen nagy humántőke igénye van és ki kell építeni egy stabil logisztikai rendszert, valamint ezeket a külföldi egységeket is folyamatosan látogatni és felügyelni is kell úgy, hogy közben ne sérüljenek a hazai éttermek” – nyilatkozta Rácz, aki az is elárulta, hogy már 2023-ra is tervez meglepetéseket.

Már az idei évre tervezek meglepetéseket, de azt, hogy hogyan fog alakulni az év, a sorsra bízom

(Borítókép: Rácz Jenő. Fotó: Schumy Csaba/Dining Guide)