Az Ace Ventura sztárja 28,9 millió dollárért (körülbelül 10,4 milliárd forintért) dobta piacra az otthonát, mely már 30 éve a tulajdonában van. A Los Angeles-i Brentwood negyedben található birtok volt az a hely, ahol a színész elbújt a világ elől.

Carrey egyben szeretné eladni a kéthektáros birtokot és a rajta található házat. A hely különlegessége, hogy sűrű, magas növényzet veszi körül, mely tökéletesen elrejti a ház lakóit. A farmházként jellemzett ingatlan öt hálószobával és hat fürdőszobával rendelkezik. A ház összesen 1180 négyzetméter lakótérrel bír. Különlegesség, hogy az épületben temérdek műalkotás található, melyeket a színész készített, ugyanis Carrey hobbija a festészet és szobrászat.

A nappalit ébenfa zongora díszíti, a legnagyobb hálószobához pedig saját fedett erkély, kandalló, valamint egy különleges fürdőszoba is tartozi. Érdekesség még, hogy ennek a fürdőszobának saját kandallója van. A vendégek sem unatkoznak: a házhoz egy Art Deco stílusú moziterem is tartozik, melynek stílusa a régi idők nagy filmpalotái előtt tiszteleg. A mozi fekete márvánnyal és hatalmas tükrökkel dekorált fürdőszobát kapott. 

A kertben teniszpálya és vízesés várja a lazítani vágyókat, sőt, egy úszómedence is helyet kapott. A birtokon található még egy bár, kandallóval ellátott medenceház, edzőterem, infravörös szauna és gőzfürdő. Van még zöldségeskert, illetve egy eldugott részen felépített meditációs pavilon.

Carrey elmondta, hogy bár az ingatlan a „varázslat és az inspiráció helye volt”, úgy döntött, hogy megválik tőle, mert már nem tölt sok időt ott, és örülne, ha egy olyan valaki venné meg, akinek szintén egy igazi álomotthon lesz. 

A házról készült képekért kattintson ide!

A komikus egyébként 2011 körül kezdett el festeni, mivel úgy érezte, hogy kell egy kis szín az életébe. Az erről szóló rövid portréfilm pár éve fénysebességgel terjedt az interneten. 

(The Wall Street Journal)

(Borítókép: Jim Carrey Fotó: Faye Sadou/MediaPunch/Northfoto)