Bár a szerelmet nem lehet pénzben mérni, ezek a hírességek mindent megtettek annak érdekében, hogy a legdrágább ajándékkal lepjék meg kedvesüket.

Brad Pitt olajfája – ára: 5 000 000 Ft

Angelina Jolie 2010-ben egy kétszáz éves olajfával lepte meg akkori férjét. A különleges növényt közös francia kastélyuknál ültették el. A színésznő Pitt ötvenedik születésnapján is a zsebébe nyúlt: egy szív alakú szigetet ajándékozott a férjének.

Beyoncé mobiltelefonja – ára: 6 500 000 Ft

Jay-Z 2009-ben úgy döntött, hogy egy platinával kirakott mobillal lepi meg a feleségét, amely a mai napig megvan az énekesnőnek.

David Arquette lova – ára: 12 000 000 Ft

Courtney Cox 2013-ban vált el a férjéről, David Arquettetől, de 2010-ben még minden rendben volt köztük. A Jóbarátok sztárja abban az évben egy antik körhinta lóval állított haza Valentin-napon, amelyért borsos árat fizetett.

Russel Brand autója – ára: 92 000 000 Ft

Az énekesnő, Kate Perry Valentin-napon egy Bentley Brooklands kocsival gördült az akkori férje háza elé. A válásuk után a kocsi eltűnt, azóta sem tudni, mi lett a sorsa.

Victoria Beckham nyaklánca – ára: 2 000 000 000 Ft

2006-ban David Beckham kétmilliárd forint értékű Bulgari nyakékkel lepte meg a feleségét. Victoria Beckham azóta több rendezvényen is viselte a mesés ékszert. 

Az ékszer népszerű ajándék

Valentin-napon az ékszervásárlások száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben: éves összevetésben 2011 óta 119 százalékos volt a növekedés. Egy, az Origo által közölt korábbi kutatás szerint 2020-ban Olaszországban költöttek a legtöbbet ékszerekre, ezt követte az Egyesült Királyság és Oroszország. Ugyanebben az évben a magyarok több mint 350 millió forintot költöttek csillogó csecsebecsékre a szerelem ünnepén.

Ön költene ennyit egy ajándékra?

(Borítókép: Angelina Jolie és Brad Pitt Fotó: Michael Kovac/Getty Images for AFI)