A világsztárok zöméről elmondható, hogy a hírnév mellett igen vaskos pénztárcával is büszkélkedhet. A legtöbb híresség nem is fogja vissza magát, ami a költekezést illeti: előszerettel vásárolnak maguknak olyan luxuscikkeket – fényűző rezidenciákat, káprázatos ékszereket és dizájner ruhákat –, amelyeket nem mindenki engedhet meg magának. Alább azt az öt sztárt szedtük csokorba, akik egy vagyont adtak ki egy-egy luxusautóért.

5. Birdman – Bugatti Veyron (2 millió dollár, azaz 717,9 millió forint)

Bryan Christopher Williamst legtöbben csak a művésznevén, azaz Birdmanként ismerik. Hozzá köthető a Cash Money Records nevű lemezkiadó megalapítása a '90-es évek elején. Az 54 éves rapper mára tetemes összeget tudhat magáénak: vagyonát mintegy 150 millió dollárra (53,77 milliárd forintra) becsülik, és amikor nem méregdrága ékszereket vesz, akkor mutatos autókba fektet. Autógyűjteményének egyik legékesebb darabja egy Bugatti Veyron szuperautó, melynek értéke 2 millió dollár (717,9 millió forint). Ez napjaink egyik leggyorsabb, legerősebb közúti autója. Teljesítménye átlépi az 1000 lóerős álomhatárt, illetve sebessége meghaladja a 400 kilométer/órát. 

4. Christiano Ronaldo – Ferrari LaFerrari (2,6 millió dollár, azaz 933,3 millió forint)

Cristiano Ronaldo leginkább arról ismert, hogy a focipályán döntögeti a rekordokat, vele kapcsolatban azonban sokan arra is felkapják a fejüket, hogy mennyi pénzt keres. Reklámkampányaiból évente mintegy 40 millió dollár (14,3 milliárd forint) jön be neki, vagyonát pedig több mint 1 milliárd dollárra (368,3 milliárd forintra) teszik a Business Insider szerint. A legendás focista 2022-ben harmadik lett a 10 legjobban kereső sportolót rangsoló listán, míg a labdarúgásban ő jár az élen 75 millió dolláros (28 milliárd forintos) éves fizetésével.

Vagyontárgyait illetően 7 millió dolláros (2,5 milliárd forintos) jachtja és 20,5 millió dolláros (7,35 milliárd forintos) magánrepülőgépe mellett több méregdrága autóval is büszkélkedhet. Az olasz sportkocsiért, a Ferrari LaFerrariért 2,6 millió dollárt (933,3 millió forintot) fizetett. A 6,3 literes V12-es motor 800 lóerős teljesítmény leadására képes, de a 4,7 másodperces 0-100 gyorsulás sem semmi. 

3. Floyd Mayweather – Koenigsegg CCXR Trevita (4,6 millió dollár, azaz 1,65 milliárd forint)

Ami a féktelen pénzköltést illeti, a visszavonult profi ökölvívó, Floyd Mayweather sem ismer határokat. A bokszbajnok a gyors autók megszállottja. Bár mára eladta, úgy tudni, annak idején 4,6 millió dollárt (1,65 milliárd forintot) adott az 1018 lóerős Koenigsegg CCXR Trevita nevű gépjárműért, melyből összesen kettőt gyártottak a világon.

2. Jay-Z – Maybach Exelero (8 millió dollár, azaz 2,87 milliárd forint)

Zenei pályafutása miatt Jay Z sem küzd anyagi gondokkal. Vagyonát 1,3 milliárd dollárra (466,1 milliárd forintra) becsülik, ezzel Kanye West után ő a második leggazdagabb rapper a világon. Ingatlanbirodalmának értéke 150 millió dollár (53,79 milliárd forint), egy sikeres ruhamárkát is magáénak tudhat, és egyéb befektetései mellett egy Maybach Exelerót is birtokol, amely nem kevesebb, mint 8 millió dollárt (2,86 milliárd forintot) ér. Ez a luxuskocsi az egyik legritkább jármű a világon. 

1. Jay Leno – 1994 McLaren F1 (12 millió dollár, azaz 4,3 milliárd forint)

Mintegy 450 millió dolláros (161,45 milliárd forintos) vagyonával Jay Leno az egyik leggazdagabb televíziós személyiség a világon. Leno a műsorvezetői, komikus és írói hivatása révén gazdagodott meg, illetve néhány filmben is feltűnt, mint például a 2005-ös Dick és Jane trükkjeiben, hangja pedig a Jégkorszak két részében is felcsendült. Rendkívüli autókollekciójából az 1994-es McLaren F1 tűnik ki leginkább. Ez a szuperverda a Business Insider szerint 20 millió dollárt (7,16 milliárd forintot) ér, és 3,2 másodperc alatt éri el a 97 kilométer/órás sebességet.

A Top10-es listát, amelyet a The Richest állított össze, akkor érheti el, ha ide kattint. Kanye West és Beyoncé legdrágább autóját is megtekintheti.

(Borítókép: Jay-Z és Beyoncé. Fotó: Mike Coppola/Getty Images)